Šta sve treba da sadrži putna apoteka za letovanje?

putna apoteka

Sadržaj

Putna apoteka je neizostavna pri pakovanju za odmor. Leto je tu, sa nestrpljenjem očekujemo i radujemo se putovanju koje smo dugo planirali. Međutim, uvek se pitamo šta treba da spakujemo u svoju putnu apoteku.

Putna apoteka za letovanje

Dijareja i povraćanje su glavni uzroci dehidracije. Najčešće se javljaju u okviru crevnih infekcija, ali i brojnih drugih stanja. Crevne infekcije su, jedna od najčešćih infektivnih oboljenja u dečjoj dobi. Uzročnici su virusi, ređe bakterije, a retko paraziti. Crevne infekcije, temperatura, povraćanje su tegobe koje nas mogu zadesiti na putovanju.

Poseban oprez iziskuju deca unutar prve 2-3 godine, jer su veoma sklona naglom gubitku tečnosti usled dijareje, povraćanja, temperature.

Šta čini osnovu pomoći kod dijareje?

– sprečavanje i nadoknada gubitka tečnosti,

– odgovarajuća ishrana, koja se, sem u određenim situacijama, ne razlikuje od one pre razboljevanja.

– probiotici,

– antibiotici samo u retkim slučajevima.

putna apoteka

Preparat izbora za nadoknadu gubitka tečnosti na našem prostoru je Orosal 65

Orosal 65 se koristi za nadoknadu gubitka tečnosti lakog ili srednje teškog stepena.

  • Rastvori se u čaši vode,
  • daje se u malim porcijama (kašičicom ili na gutljaj iz flašice, odnosno šolje),
  • povraćanje nije prepreka za primenu Orosala 65 i obično prestaje unutar 2 sata njegove primene.
  • Orosal 65 treba dati neposredno po započinjanju proliva i povraćanja u količini srazmerno obimu gubitka tečnosti ovim putem.

Od sada, OROSAL® 65 u novom pakovanju sa 5 kesica. Obavezno ponesite svoje pakovanje Orosala u letnjoj putnoj apoteci. Neophodan kod dece ali i odraslih.

Na put idemo sa probiotikom

U putnoj apoteci je potrebno da se nađu probiotici proverenog kvaliteta i sastava. Flonivin® Kids Immuno  – pravilnim odabirom probiotika u kombinaciji sa prebiotikom inulinom, vitaminom D3 i cinkom podižemo odbrambenu sposobnost imuniteta dece. Flonivin® Kids Immuno sadrži patentirane probiotske sojeve sa dokazanim delovanjem na imunitet dece. Takođe dovode do smanjenja upotrebe antibiotika kao i smanjenju respiratornih smetnji. Primena je vrlo jednostavna – deca uzrasta iznad 1 godine jednom dnevno sadržaj kesice rastvoriti u čaši hladne vode ili primešati u obrok.

putna apoteka

Prednost Flonivin® Kids Immuno probiotika je da ne sadrži miris i ukus, samim tim ne menja ukus jelu i piću i deca ga rado prihvataju. Za stariju decu i odrasle članove porodice ponesite Flonivin® plus.

Na odmoru čuvamo i negujemo kožu

Neizostavni deo putne apoteke su i proizvodi na bazi pantenola koji su neophodni kako bismo kožu pravilno tretirali dok smo na letovanju. Nakon sunčanja, kožu je potrebno hidrirati. Dekspantenol, aktivni sastojak Pantenol proizvoda, je neophodan za pravilno funkcionisanje epitela kože. Ubrzava regeneraciju tkiva, ublažava osećaj svraba, a poseduje i antiinflamatornu aktivnost. Kada dođe do nedostatka pantotenske kiseline ili do poremećaja funkcija na nivou kože, u kojima ona učestvuje, razvoj epitelnog tkiva biva ugrožen, nastaje dermatitis. Da bi se sprečila ova pojava ili ublažile nastale promene neophodna je adekvatna nega. Osnov za negu senzitivne dečje kože je Pantenol. Hidrira kožu, čini kožu mekšom, smiruje iritacije i čak pomaže bržem zarastanju rana.

putna apoteka

Pantenol krem uspostavljaja prirodnu vlažnost, mekoću i elastičnost kože. Pomaže u zarastanju rana i opekotina, ublažava svrab, crvenilo i peckanje kod alergijskih procesa.

Pantenol pena Sastojci novog proizvoda u paleti bogatog Galenikinog portfolija su: D- panthenol 9%, aloe vera, alantoin, vitamin E. Pena se lako nanosi na veliku površinu tela i pogodna je za negu velikih regija kože, nakon tuširanja, posle depilacije. Brzo se upija i ne ostavlja tragove. Pena se preporucuje za: negu i hidrataciju kože, negu velikih regija kože nakon sunčanja, regeneraciju kože nakon depilacije/epilacije.

putna apoteka

Još jedna mast je neizostavni deo svakog letovanja. Jekoderm® mast sadrži riblje ulje prirodnog porekla koje je bogato vitaminom A neophodnim za pravilno formiranje epiderma. Zbog svog sastava olakšava i ubrzava procese regeneracije iritirane i kože oštećene delovanjem toplotnih ili hemijskih agenasa. A suvoj i perutavoj koži mast obezbeđuje neophodne hranljive materije, daje glatkoću i sjaj i povećava elastičnost.

Promo članak

avatar
GALENIKA a.d. Beograd osnovana je 18. jula 1945. godine. Od ,,male radionice’’ prerasla je u farmaceutskog giganta.

Podeli ovaj članak sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Skype
Email
Oktal - Multimam Jan24 Side
Femibion
Femibion 2
Femibion 1 i 2
Femibion
Femibion 1 i 2
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Najnoviji članci

Šta ako dete udari odraslu osobu – Kako reagovati?

5 razloga zašto je važno da decu vodimo na selo

Zdravlje roditelja utiče na zdravlje deteta – Koji roditelj ima veću ulogu u tome?

6 popularnih dijeta – Koje su prednosti i koji nedostaci – Šta kaže nauka

Zašto su trudnice posebno privlačne komarcima i 5 preporuka

Preporučujemo vam...

Nije tako davno bilo kada je bilo nezamislivo da dete udari odraslu osobu. Svog roditelja, još dodatno nezamislivo. Danas viđamo te scene u vrtiću, u prodavnici, u kafeima, igraonicama… Otkuda...

Mnogo je razloga zašto je važno da decu vodimo na selo. I ako nemamo rođake na selu koji bi nas ugostili, seoski turizam je u procvatu. Nije dovoljno da o...

Zdravlje roditelja utiče na zdravlje deteta, kažu stručne studije. Iako uglavnom gledamo u majke i mislimo da je sve na njima, naučna istrazivanja jasno stavljaju do znanja da je zdravlje...

Koje su prednosti i nedostaci popularnih dijeta? Kada je reč o ishrani, teško je zanemariti sveprisutne trendove i savete koji kruže medijima. Dijete (načini ishrane), su tema koja izaziva mnogo...