Šta je dermapen? – Svi pričaju o dermapenu

dermapen

Dermapen je naziv za tretman kože, koji može da učvrsti, osveži, podmladi i zategne kožu, poboljša izgled strija, ožiljaka…

Šta možemo očekivati kada se negujemo dermapenom?

Tretman se primenjuje za podmladjivanje i zatezanje kože ali i za lečenje problema kao sto su akne, ožiljci od akni, strije, hipepigmetacije i druge vrste ožiljaka. Kada izgledamo premoreno, a upravo smo u situaciji da manje vemena provodimo na svežem vazduhu i većina nas je u stresu, dermapen značajno osvežava celokupni izgled lica dajući mu izvanredni sjaj. Kod masne kože, može se delovati na smanjenje lučenja sebuna i antiinflamatorno, posebno kad su u pitanju mitiseri i akne. Ovaj tretman blagotvorno deluje na lep ten, svežinu i jedrinu lica, može umanjiti površinske bore, deluje na zatezanje kože vrata i dekoltea. Idealan je za negu regije izmedju dojki kod žena, koja se često zapostavlja u tretmanima nege i kao posledicu ima stvaranje nabora i linija u predelu dekoltea i izmedju grudi.

dermapen

Kako se sprovodi dermapen?

Mehanizam dejstva je jednostavan, mikroubodima odnosno stvaranjem mikrotraume u procesu zarastanja dolazi do stvaranja novih kolagenih vlakana. Tretirane regije aparatom su blago crvene, što predstavlja poželjnu reakciju i crvenilo se  brzo povlači. Ovom stimulacijom stvaranja kolagena i elestina, dolazi do poboljšanja tonusa  kvaliteta i izgleda kože.

Da li se koriste i preparati za negu kože u okviru dermapena?

Da, kvalitetni i adekvatni preparati doprinose i boljem učinku. Može se  kombinovati sa nekim od mezoterapijskih koktela i time cijano delovati rešavanje problema kože lica, vrata, dekoltea, šaka, delova tela sa strijama… Svakom pacijentu treba da se pristupa individualno i za njega pravi adekvatan plan na osnovu koga se odredjuje dubina uboda kao i ugao uboda i sastav mezoterapiskog koktela koji će biti primenjen u odnosu na kvalitet kože i vrstu problema koji se rešava.

dermapen

Kada je vidljiv rezultat nakon tretmana dermapen?

Tretman dermapenom treba ponoviti nekoliko puta u razmaku od mesec dana a efekat je vidljiv odmah posle prvog tretmana. Prvi efekti tretmana se vide posle nekoliko dana, a kako vreme prolazi efekti su sve bolji. Koža postaje jedrija, zategnutija, sa manje bora, boljim tonusom, sa manje vidljivim strijama, ožiljcima i flekama…

Ko treba da sprovodi dermapen tretman?

Treman dermapenom treba sprovoditi u spcijalističkim ordinacijama od strane specijaliste dermatologije ili specijaliste palstične, rekonstruktivne i estetske hirurgije koji izvrsno poznaju strukturu kože i koji će adekvatnim odabirom mezoterapijskih koktela sprovesti najoptimalniji tretman.

Koje su prednosti dermapena u odnosu na druge tretmane?

Glavna prednost dermanepna u odnosu na klasičnu mezoterapiju i dermaroler je u tome, što se u jednom tretmanu mogu tretirati različite vrste problema i stanja kože, jer ima podesive iglice od 0.2-2.5mm. Tako je moguće rešavati brzo i efikasno estetske nedostatke za koje je trebalo izdvojiti dosta vremena i novca. Ostale vrste tretmana nemaju moć ulaska u derm, a problemi se rešavaju površinski i kratkotrajno, što nije slučaj kod dermapena.

Zimski meseci su praci period za dermapen zbog dodatnog isušivanja kože tokom grejne sezone, a posebno sada kad nosimo maske zbog pandemije virusa Covid-19 i kada je koža dodatno izložena isušivanju.

Radi u Kliničkom centru Srbije na Klinici za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju. Trenutno je na doktorskim studijama iz rekonstruktivne hirurgije.
Preporučujemo vam...
Prirodno lečenje ureaplazme
Prirodno lečenje ureaplazme je preporučeno pored antibiotika
Zašto je prirodno lečenje ureaplazme preporučeno pored antibiotika? Upotreba antibiotika je neophodna. Ali poželjno je u lečenju vaginalnih bakterijskih infekcija uključiti i prirodne preparate na biljnoj bazi. Prirodno lečenje ureaplazme Koja je uloga eteričnih ulјa aromatičnih bilјaka sa antibakterijskim, antifungalnim, antivirusnim i citotoksičnim svojstvima? Vaša terapija kod prirodnog lečenja ureaplazme…