Svi pričaju o Dermapenu

Dermapen tretman za kožu

Dermapen je naziv za tretman kože, koji može da učvrsti, osveži, podmladi i zategne kožu, poboljša izgled strija, ožiljaka…

Šta možemo očekivati kada se negujemo dermapenom?

Tretman se primenjujeza podmladjivanje i zatezanje kože ali i za lečenje problema kao sto su akne, ožiljci od akni, strije, hipepigmetacije i druge vrste ožiljaka. Kada izgledamo premoreno, a upravo smo u situaciji da manje vemena provodimo na svežem vazduhu i većina nas je u stresu, dermapen značajno osvežava celokupni izgled lica dajući mu izvanredni sjaj. Kod masne kože, može se delovati na smanjenje lučenja sebuna i antiinflamatorno, posebno kad su u pitanju mitiseri i akne. Ovaj tretman blagotvorno deluje na lep ten, svežinu i jedrinu lica, može umanjiti površinske bore, deluje na zatezanje kože vrata i dekoltea. Idealan je za negu regije izmedju dojki kod žena, koja se često zapostavlja u tretmanima nege i kao posledicu ima stvaranje nabora i linija u predelu dekoltea i izmedju grudi.

Dermapen tretman za kozu 1
Dermapen je naziv i za aparat i za tretman nege kože

Kako se sprovodi ovaj tretman?

Mehanizam dejstva je jednostavan, mikroubodima odnosno stvaranjem mikrotraume u procesu zarastanja dolazi do stvaranja novih kolagenih vlakana. Tretirane regije aparatom su blago crvene, što predstavlja poželjnu reakciju i crvenilo se  brzo povlači. Ovom stimulacijom stvaranja kolagena i elestina, dolazi do poboljšanja tonusa  kvaliteta i izgleda kože.

Da li se koriste i preparati za negu kože u okviru dermapena?

Da, kvalitetni i adekvatni preparati doprinose i boljem učinku. Može se  kombinovati sa nekim od mezoterapijskih koktela i time cijano delovati rešavanje problema kože lica, vrata, dekoltea, šaka, delova tela sa strijama… Svakom pacijentu treba da se pristupa individualno i za njega pravi adekvatan plan na osnovu koga se odredjuje dubina uboda kao i ugao uboda i sastav mezoterapiskog koktela koji će biti primenjen u odnosu na kvalitet kože i vrstu problema koji se rešava.

Kada je vidljiv rezultat nakon tretmana?

Tretman dermapenom treba ponoviti nekoliko puta u razmaku od mesec dana a efekat je vidljiv odmah posle prvog tretmana. Prvi efekti tretmana se vide posle nekoliko dana, a kako vreme prolazi efekti su sve bolji. Koža postaje jedrija, zategnutija, sa manje bora, boljim tonusom, sa manje vidljivim strijama, ožiljcima i flekama…

Dermapen tretman za kozu 3
Dermapen tretman treba da rade stručna lica

Ko treba da sprovodi dermapen tretman?

Treman dermapenom treba sprovoditi u spcijalističkim ordinacijama od strane specijaliste dermatologije ili specijaliste palstične, rekonstruktivne i estetske hirurgije koji izvrsno poznaju strukturu kože i koji će adekvatnim odabirom mezoterapijskih koktela sprovesti najoptimalniji tretman.

Koje su prednosti dermapena u odnosu na druge, slične tretmane?

Glavna prednost dermanepna u odnosu na klasičnu mezoterapiju i dermaroler je u tome, što se u jednom tretmanu mogu tretirati različite vrste problema i stanja kože, jer ima podesive iglice od 0.2-2.5mm. Tako je moguće rešavati brzo i efikasno estetske nedostatke za koje je trebalo izdvojiti dosta vremena i novca. Ostale vrste tretmana nemaju moć ulaska u derm, a problemi se rešavaju površinski i kratkotrajno, što nije slučaj kod dermapena.

Zimski meseci su praci period za dermapen zbog dodatnog isušivanja kože tokom grejne sezone, a posebno sada kad nosimo maske zbog pandemije virusa Covid-19 i kada je koža dodatno izložena isušivanju.

Specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije. Radi u Kliničkom centru Srbije na Klinici za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju. Trenutno je na doktorskim studijama iz rekonstruktivne hirurgije.
Preporučujemo vam...
uzimati lekove za alergije tokom trudnoće
Da li je bezbedno uzimati lekove za alergije tokom trudnoće?
Trudnice pitaju: Da li je bezbedno uzimati lekove za alergije tokom trudnoće? Može li se alergija prevenirati?Da li su trudnice izloženije alergijskim reakcijama?Trudnice spadaju u osetljivu grupu i svakako su izloženije riziku. U trudnoći može doći i do pojave alergije, na određenu hranu i hranu tretiranu hemijskim sredstvima. Kao što…
Bol u leđima u trudnoći
Bol u leđima u trudnoći i 7 predloga koji mogu pomoći
Bol u leđima u trudnoći je uobičajena pritužba – i nije ni čudo. Dobijate na težini, Vaš centar gravitacije se menja, a Vaši hormoni opuštaju ligamente u zglobovima Vaše karlice.Bol u leđima u trudnoćiMeđutim, često možete sprečiti ili ublažiti bol u leđima tokom trudnoće. Razmotrite ove   načine da olakšate bolove u…