Umesite Zajedno Novogodišnje Kolačiće

Preporučujemo  da umesite novogodišnje kolačiće zajedno sa svojim detetom. Biće to radost za dete, koja se pamti i može postati tradicija!

I bate i seke će se radovati da zajedno sa mamom  umese novogodišnje kolačiće

Možete uključiti i tatuu ovu divnu porodičnu zabavu! Mi Vam predlažemo recept za manju količinu kolačića, za početak i za probu a mešenje možete ponoviti i sa količinom sirovina koje ćete udvostručiti ili ćete  se odlučiti da odmah napravite veću količinu kolačiča … Novogodišnji kolačići  su radost koju  donose praznici, porodična tradicija koja nas okuplja, i nezaobilazan detalj ispod jelki, jer ih i Deda Mraz obožava!

Umesite Zajedno Novogodišnje Kolačiće

Recept za novogodišnje kolačiće –  Potreban materijal

  • 100 grama šećera (žuti ili beli kristal)
  • 125 grama putera (ili domaće svinjske masti)
  • 1 žumance
  • 1 kafena kašičica vanila ekstrata
  • 200 grama brašna (od ove količine odvojte jednu dečiju šačicu  za posipanje)
  • 100 gr. mlevenih oraha
  • 1 kafena kašičica praška za pecivo
  • Papir za pečenje
  • Nabavite prirodne boje za ukrašavanje, razne ukrasne mrvice i sl. (prema Vašem izboru) i modlice u željenom obliku.

A sada, na „posao“ i uživanciju!

Umutite puter (ili mast) sa šećerom pa dodajte i sjedinite sve ostale sastojke! Neka i vaš mališan pomogne u mešanju! Pospite brašno na podlogu pa rastanjite testo oklagijom!

Umesite Zajedno Novogodišnje Kolačiće

Sa modlama napravite oblike ali možete i kombinovati i zajedno kreirati neke originalne oblike! Veoma zabavan deo pravljenja kolača je bojenje i ukrašavanje!!!

Zagrejte  rernu na 200 stepeni. Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje. Poredjajte svoje kolačiće. Pecite 8 do  10 minuta!

Umesite Zajedno Novogodišnje Kolačiće

 

Kolači su pečeni! Radost je ogromna! U kući miriše na vanilu! Kada dodju gosti poslužite ih i obavezno napomenite da ste kolače pravili zajedno, Vaš mališan i Vi! Možda zajedničko pravljenje sjajnih i ukusnih novogodišnjih kolača postane tradicija u vašoj porodici i veliko zadovoljstvo koje se isčekuje!

Kada osetimo prve mirise snega i mraza u vazduhu, čeznemo za ukusima koje donose božićni i novogodišnji praznici. Cimet, vanila, sveži topli medenjaci i vanilice greju srca, jer se prave od čiste ljubavi i nežnosti.

Umesite Zajedno Novogodišnje Kolačiće

Ovi  kolači su oni koje iščekujemo tokom cele godine, jer nikad nisu tako ukusni, kao kada jelka svetluca u mraku.

Glavni urednik portala Trudnoća i zdravlje i pratećih društvenih mreža. Autor projekta Trudnoća i zdravlje
Preporučujemo vam...
Kako izgubiti kilograme posle porođaja
10 Pravila kako izgubiti kilograme posle porođaja
Kako izgubiti kilograme posle porođaja, zavisi od više faktora. Prvo, ako ne dojite, onda možete razmišljati o povratku na „staru kilažu“ pre trudnoće, ako dojite onda to nije period za gubljenje kilograma. Sačekajte!Kako izgubiti kilograme posle porođaja?Važna je početna težina i koliko kilograma ste se ugojili tokom trudnoće. Ako pričamo…