Zaštita Kože Žene od Sunca

0

Nega i zaštita kože žena od sunca je deo opšte nege žene.

Osim što koža brže stari ako je izložena suncu, postoje i zdravstveni razlozi, zbog čega treba voditi računa o posebnoj nezi i zaštiti od sunca

Iako svi „hrlimo ka suncu“ i rado se izlažemo  suncu, što je  korisno ukoliko je umereno (proizvodnja vitamina D koji je neophodan za kosti, mišiće i imunitet, bolje osećanje i raspoloženje jer sunčeva svetlost stimuliše proizvodnju endorfina …), postoje pravila koja će nam pomoći da sunce ne postane neprijatelj našeg zdravlja i izgleda naše kože.

Zaštita kože žene na suncu leti i zimi (1)

Zaštita kože od sunca

UV zračenje u interakciji sa ćelijama kože dovodi do stvaranja slobodnih radikala, koji pokretanjem različitih reakcija u koži, pored pojave crvenila i opekotina, mogu dovesti do prevremenog starenja kože (bore, hiperpigmentacije), ali i pojave raka kože.

Mame ne treba da zaborave da i sebe zaštite od sunčevog zračenja. Treba imati u vidu da nema bezbednog načina dobijanja preplanulog tena sunčanjem. U letnjem periodu treba koristiti proizvode za zaštitu kože lica i tela od sunca sa visokim zaštitnim faktorom (SPF 30) i pravilno ih nanositi. Ako ste na moru znajte da je koža izložena UV zračenju i prilikom boravka u vodi, i da suncobran nije adekvatna zaštita od UV zračenja, koje se reflektuje preko peska i kamenčića.

Nenaslovljeni dizajn (42)

I tokom ostalih meseci

Tokom ostalih meseci u godini kožu lica treba štiti proizvodima za dnevnu negu lica ili proizvodima dekorativne kozmetike (puderi) sa zaštitnim faktorom minimum 15 (na kojima je naglašeno da štite i od UVA zraka).

Ako boravite na planini, koristite obavezno zaštitne kreme jer intenzitet UV zračenja se povećava sa nadmorskom visinom, tako da zračenje na planinama može biti čak 20-40% jače u odnosu na njegov intenzitet na obali mora.

Sneg reflektuje oko 85% sunčevog zračenja (uz pojačanje intenziteta), tako da lice obavezno treba štiti proizvodima za zaštitu kože od sunca (SPF 50) i stavljanjem naočara za sunce (na kojima je navedeno da štite od UV zračenja).

Share.

About Author

Comments are closed.