Festival kreativnih mama nudi 4 različita sadržaja

festival kreativnih mama

U susret Uskrsu u danima pred praznike, portal Trudnoća i zdravlje uz partnerstvo Blic Žene, organizuje festival kreativnih mama.

Festival se održava 02. Aprila (nedelja), od 10 do 18 časova. U poznatom prostoru  Dorćol Platza, ulaz je slobodan i roditelji kao i budući roditelji, su dobrodošli. Povedite mališane jer smo pripremili i sjajan program za njih.

Festival kreativnih mama (
Uočili smo da mnogi farmaceuti vole da štrikaju!

Festival kreativnih mama

Ko može, ko zna i ko hoće, ako ne mama? Mnoge buduće mame još u trudnoći otvaraju put skrivenim kreativnostima i talentima koje nose u sebi. Tako, među kreativnim mamama ima stomatologa koje su se okrenule svojoj nekada tajnoj ljubavi – fotografiji. Mnoge dame farmaceutkinje, uživaju u štrikanju torbica. Ili su povezale svoju profesiju sa hobijem i prave kozmetičke preparate… Mame psiholozi koje kreiraju stimulativne igračke za mališane… Kada je mama kreativna u onome čime se bavi, često na poseban način otkriva i svet mališanima.

Festival kreativnih mama
                     Ko može, ko zna i ko hoće, ako ne mama?

Mlade mame su promenile smisao zanata kakav pamtimo. Ako ste kreativni i hrabri samo napred! Nadamo se da će naš mali Festival pokrenuti mnoge mame koje u sebi nose kreativnost. Kreativne mame su pripremile izložbu svojih radova a neki od njih su inspirisani Uskrsom.

Festival kreativnih mama (
Ponuda na Festivalu je toliko raznolika da je teško nabrojati sve… Od izrade pelena od bambusa, jastučića i posteljine, preko odeće i predmeta za bebe i decu, do  izrade unikatnih predmeta opšte upotrebe…

Šta od sadžaja nudi Festival kreativnih mama?

Festival će imati četri različita sadržaja:

  • Izložbu kreacija mama učesnica festivala (25 kreativnih mama iz Srbije).
  • Zabavni i interaktivni program za decu.
  • Savetovalište za roditelje. Stručnjaci koji su veoma aktuelni roditeljima biće im na raspolaganju za konsultacije i savete. Radionicu stručnjaka.
  • Predstavljanje nekih proizvoda za trudnice, bebe i mame, naših pokrovitelja.
Festival kreativnih mama
Neke mame su psiholozi i uz malu podršku supruga, proizvode edukativne drvene igračke.

Program Festivala po satnici

Od 10 – 18 časova – Izložba kreativnih mama.

Od 10 – 18 časova – Roditeljima je na raspolaganju za savete Fizio mama:

Hristina Andrašević Dipl. Fizioterapeut.

Od 10 – 12 časova – Roditeljima je na raspolaganju za savete Logo centar za razvoj: Olivera Vilimanović, Master defektolog, logoped, „Marte Meo“ terapeut  i Danica Bojović, Master defektolog oligofrenolog.

festival kreativnih mama
                           Haos animatori unose radost i ozarena lica kod dece ali i roditelja.

Od 11 – 12 časova – Haos animatori – Animacija dece kroz program Haos animatora.

Od 12 – 14 časova – Roditeljima je na raspolaganju za savete Logo centar za razvoj: Saška Čvorak, Master defektolog, surdolog senzorni terapeut i Ivana Maksimović, Master defektolog, oligofrenolog

Od 14 – 15 časova – Radionica Fizio mama: Hristina Andrašević dipl. fizioterapeut – Pravilno držanje tela deteta i mame.

16,15 – 17 časova – Koncert – Muzički program za bebe i decu Artysh:Lab

https://www.instagram.com/artysh.lab/
Artysh:Lab interaktivni muzički program za bebe i decu

Od 10 – 18 časova – Naši pokrovitelji i time partneri: Roditelji mogu da saznaju više na jednom mestu o brendovima i primeni preparata: A-Derma, MultiGyn, MultiMam i Sinomarin babies.

Do održavanja Festivala ima dvoljno dana da predstavimo i druge pokrovitelje o čemu ćemo vas obavestiti.

Svim Kreativnim mamama i pokroviteljima Festivala na raspolaganju će biti profesionalni fotograf Aleksandar Pavlović Foto.

Od 10 – 18 časova – Još iznenađenja koja nećemo otkriti. Jer, kakva bi onda to iznenađenja bila! Možda nam nešto i Blic žena priprema?

Blic žena, najtiražniji, najčitaniji i najvoljeniji ženski magazin u regionu, postoji od 2004. Slogan magazina je „Pravi saveti za pravu ženu“. Blic žena izlazi jednom nedeljno, a svaki broj pročita između 700.000 i 1.000.000 čitalaca.

Festival kreativnih mama (
Niču sa iskustvom i knjige sa receptima za bebe, i prevodi knjiga o roditeljstvu.

Tajna koju je rekla jedna kreativna mama

Aleksandra Knežević nam je rekla tajnu mladih trudnica i majki: Kupci su prijavili da su im bitne 3 stavke korisničkog iskustva prilikom kupovine. Personalizovan proizvod, servis i kvalitet. Pokazalo se da kupovina od rukotvoraca ispunjava sve tri stavke. Današnja mama koja proizvodi se brine o svojim kupcima i posle kupovine. A sve to kroz stalni kontakt preko društvenih mreža i interneta.

Festival kreativnih mama (
Mama, diplomirani ekonomista je shvatila da svo svoje kreativno srce daje dok izrađuje Tihe knjige, koje stimulišu razvoj dece.

Šta sve prave kreativne mame?

Ponuda je stvarno raznolika i teško je sve nabrojati. Prevod knjiga za roditelje i mališane, pisanje kuvara za bebe i decu. Izrada nakita, predmeti od drveta (npr. daske za posluženje i seckanje, podmetače, drvene igračke stimulativne za razvoj dece). Zatim dečije igračke od raznih materijala, garderobu za mamu, bebu i decu. Prave ukrasne predmete za kuću, modne detalje. Upotrebne stvarčice za bebu (glodalice, lančići za dudu, beby ogrlice…), posteljinu, ukrasne jastučiće. Dodaćemo i jastuke za dojenje, gnezda za bebu. Podmetače za fotografisanje beba, fotografisanje beba, izradu slatkiša. Tihe knjige, oslikane upotrebne predmete (šolje, tacne, kašike, čaše, ešarpe…)… I još mnogo toga.

Festival kreativnih mama
Mame se odlično razumeju u modu i modne detalje, nakit…

Dobrodošli!

Druženja sa bebama, decom i roditeljima uvek donose puno radosti i pozitivne energije. Uz prisustvo kreativnih mama, ovaj festival će imati i dodatnu – kreativnu energiju!

Glavni urednik portala Trudnoća i zdravlje i pratećih društvenih mreža. Autor projekta Trudnoća i zdravlje
Preporučujemo vam...
DNK test beba i dece
DNK test beba i dece – 4 važne prednosti kod lečenja
DNK test beba i dece omogućava preciznu dijagnozu. Tako se prekida  „dijagnostička odiseja“. I, tako se najbolje leči beba ili dete, kada postoje hronični zdravstveni problemi. Ili kada je prisutno razvojno zaostajanje. „Dijagnostička odiseja“ Ako se kod bebe/deteta pojave izvesni hronični zdravstveni problemi onda nastupa period učestale posete zdravstvenim ustananovama.…