Imunitet kod dece

Imunitet kod dece

Svi roditelji žele da osnaže imunitet kod dece. Klice i virusi su svuda – u obdaništu, školi, javnom prevozu… Zato su prehlada i grip najčešće zarazne bolesti širom sveta. Deca mogu da obole od šest do deset puta godišnje sa simptomima koji se kreću od curenja iz nosa do groznice, što često rezultira propuštenim danima iz vrtića, škole, sporta, ili drugim aktivnostima …

Kako možemo pomoći mališanima da podignu svoj imunitet i da se lakše odbrane od prehlade i gripa?

Nekoliko studija je pokazalo da probiotici mogu pomoći u održavanju i jačanju imunološke odbrane.

Glavni zaštitnik našeg organizma je crevna barijera. Ova anatomsko-mikrobiološka barijera sadrži preko 1000 različitih mikroorganizama koji čine crevnu mikrobiotu i više od 70% svih imunih ćelija našeg tela. Upravo stabilna crevna barijera održava organizam zdravim.

Naime, naseljavanje digestivnog trakta fetusa mikrobiotom, počinje još u trudnoći, nastavlja se tokom samog rođenja, naročito ukoliko se porođaj odvija prirodnim tj. vaginalnim putem, kao i preko dojenja. Razlog leži u tome što u vaginalnoj flori majke, kao i u majčinom mleku ima dosta probiotika i prebiotika.

Mehanizmi delovanja probiotika na organizam su brojni ali nesumnjivo je da se najčešće primenjuju za ublažavanje dijareje, koja je u najvećem broju slučajeva, a posebno kod dece, uzrokovana virusima.

Imunitet kod dece

Međutim, nisu svi probiotici isti!

Pravilnim odabirom probiotika u kombinaciji sa prebiotikom inulinom, vitaminom  D3 i cinkom podižemo odbrambenu sposobnost imuniteta dece. Flonivin® Kids Immuno sadrži patentirane probiotske sojeve sa dokazanim delovanjem na imunitet dece. Studije rađene sa ovim sojevima pokazale su da upotrebom dovode do skraćenja trajanje predhlade sa 6,5 dana na 3,5 dana. Takođe dovode do smanjenja upotrebe antibiotika kao i smanjenju respiratornih smetnji.

Imunitet kod dece

Flonivin® Kids Immuno, prašak za oralnu upotrebu je dijetetski suplement sa 15 milijardi korisnih mikroorganizama ( Saccharomyces boulardii , Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium lactis ), inulinom, vitaminom  D3 i cinkom. Namenjen imunitetu i digestivnoj mikroflori kod dece uzrasta iznad godinu dana. Vitamin D, kao sastavni deo ovog proizvoda, doprinosi normalnoj funkciji imunskog sistema kod dece i normalnom rastu i razvoju kostiju kod dece. Cink je mikroelement koji je u organizmu nalazi u malim količinama a nepohodan je za rast i razvoj samog organima.  Cink doprinosi normalnoj funkciji imunskog sistema i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

Kako se primenjuje Flonivin® Kids Immuno?

Primena je vrlo jednostavna – deca uzrasta iznad 1 godine jednom dnevno sadržaj kesice rastvoriti u čaši hladne vode ili primešati u obrok. Prednost Flonivin® Kids Immuno probiotika je da ne sadrži miris i ukus, samim tim ne menja ukus jelu i piću i deca ga rado prihvataju. U pakovanju se nalazi deset kesica sa praškom.

PROMO ČLANAK

Galenika a.d. – Galenika a.d. Beograd osnovana je 18. jula 1945. godine. Od ,,male radionice’’ prerasla je u farmaceutskog giganta.
Preporučujemo vam...