Jedna vežba koja obnavlja celo telo

Vežba koja obnavlja celo telo

Sadržaj

Jedna vežba koja obnavlja celo telo?  Da, jednom vežbom u tri varijante (Supta Padangusthasana), možete “obnoviti” i relaksirati celo telo? Vežbu mogu raditi i trudnice i mame nakon oporavka od porođaja.

Samo jedna vežba koja obnavlja celo telo!

Ponekad se osećamo “izlomljeno”, u ne baš najboljem fizičkom izdanju. Umorno, sa lošim osećanjem u leđima, nagoveštajima bolova u lumbalnom predelu… Za ovu vežbu vam je potrebno 15 ak minuta i dobra volja, a rezultati su sjajni!

KOJI SU BENEFITI OD VEŽBE?

Opuštanje zadnje lože, listova, istezanje svoda stopala.  Istezanje prepona, pokretanje energije i cirkulacije u maloj karlici. Istezanje glutealnih mišića, m. Piriformisa.  Koji skraćenjem mogu izazvati ishijadične bolove. Torzija kičmenog stuba. Torzije obnavljaju celu kičmu.  Otvaranje grudnog koša i plućnih krila iz položaja torzije.

vezba koja obnavlja celo telo
Ako vežbu radimo sa kaišem ili maramom, biće nam lakše a vežbu ćemo pravilnije radiiti!

Bežba 1

Iz ležećeg položaja. Sastavljene su noge, stopala privlačimo ka sebi, stegnute su butine. CELA KIČMA JE ZALEPLJENA ZA POD. Udah u mestu, sa izdahom odižemo pravu desnu nogu, koliko to zadnja loža dozvoljava. Koleno je pravo, butina stegnuta, stopalo ka licu. Malo razmaknemo i prste na stopalima. Vežemo kaiš ili maramu na stopalo. I, uz pomoć kaiša držimo pravu nogu nekih 2 ili više minuta u vazduhu, dok dah lagano teče.

vezba koja obnavlja celo telo

Vežba 2

Hvatamo kaiš sa desnom rukom, i odvodimo pravu desnu nogu u desnu stranu. Spuštamo nogu na pod ili na rekvizite kao što su knjige, jastuci eventualno joga blok. Bitan momenat je VRAĆANJE LEVOG SEDALNOG DELA NA POD. Na taj način istežemo i lumbani deo leđa sa leve strane. Glava se okreće u levu stranu, radi istezanja vratnih mišića. Lagano dišući ostajemo 2 ili više minuta u položaju. Zatim lagano vraćamo pravu nogu na sredinu.

vezba koja obnavlja celo telo

Vežba 3

Hvatamo kaiš sa levom rukom. Udah u mestu, sa izdahom se okrećemo na levi bok. Desna noga ide što više ka licu. Ponovo možemo koristiti rekvizite poput knjiga ili jastuka, da bismo smanjili rastojanje između noge i poda. Nogu hvatamo sa levom rukom. Desna ruka, trup i glava se okreću na desnoj stranu. Pravimo torziju kičme. Lepimo desno rame, lopaticu i ruku na pod. Ako je veliko istezanje u ramenu, stavljamo jastuk ispod desne ruke. Pažnju usmeravano na desno plućno krilo. Sa naglašenim udahom širimo desno plućno krilo i međurebarne mišiće. Ostajemo 2 ili više minuta u položaju. Pri izlasku iz položaja prvo stegnemo stomak. Zatim udahnemo i sa izdahom vraćamo desnu ruku i trup iz torzije. Vraćamo desnu nogu na sredinu i spuštamo je na pod.

Vežbu ponoviti na drugu stranu,

Podeli ovaj članak sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Skype
Email
Oktal - Multimam Jan24 Side
Esensa DevitinD3k1
Gasimenti
Esensa Propomint
Femibion
Femibion 1 i 2
Femibion 1 i 2
Femibion
Femibion 2
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Najnoviji članci

Lečenje anksioznosti i depresije u trudnoći

Prevencija polenske alergije – Šta možemo da uradimo?

Jezički razvoj dece i kategorizacija

Emocije i promene raspoloženja u trudnoći – 5 pomoći

Kako biti deo detetove igre a ne prekidati samostalnu igru

Preporučujemo vam...

Prevencija polenske alergije može nam olakšati period kada sezonske alergije utiču na kvalitet života. Polenske alergije mogu izazvati nelagodnost i ometati svakodnevne aktivnosti. Šta mi možemo da uradimo? Prevencija polenske...

Ishrana tokom menstrualnog ciklusa treba da bude usklađena u odnosu na hormonske promene. Tako usklađena ishrana obezbediće bolje zdravlje i kvalitet života žene. Takođe, ovakva ishrana je podrška ukoliko planirate...

Vaginalni sekret može biti često zdravstveni problem. Na početku važno je da razjasnimo da vagina nije sterilna. U njoj se nalaze milioni mikroba koji čine normalnu vaginalnu floru. Šta je...

Propomint sprejevi za grlo za decu i odrasle je tu, da budete bez bola u grlu na prirodan način. Propolis je jednostavno prirodno rešenje koje pomaže u prevenciji ali i...