Jedna Vežba Koja Obnavlja Celo Telo

Supta Padangusthasana, vežba koja obnavlja celo telo

Da li znate, da jednom vežbom u tri varijante (Supta Padangusthasana), možete “obnoviti” i relaksirati celo telo?

Samo jednom vežbom obnjavljamo celo telo!

Ponekad se osećamo “izlomljeno”, u ne baš najboljem fizičkom izdanju, umorno, sa lošim osećanjem u leđima, nagoveštajima bolova u lumbalnom predelu… Za ovu vežbu vam je potrebno 15 ak minuta i dobra volja, a reučltati su sjajni! Vežbu mogu raditi i trudnice i mame nakon oporavka od porođaja.

KOJI SU BENEFITI OD VEŽBE?

Opuštanje zadnje lože, listova, istezanje svoda stopala;  Istezanje prepona, pokretanje energije i cirkulacije u maloj karlici; Istezanje glutealnih mišića, m. Piriformisa (koji skraćenjem može izazvati ishijadične bolove); Torzija kičmenog stuba. Torzije obnavljaju celu kičmu; Otvaranje grudnog koša i plućnih krila iz položaja torzije.

Jednom vežbom obnavljamo celo telo!
Ako vežbu radimo sa kaišem ili maramom, biće nam lakše a vežbu ćemo pravilnije radiiti!

Vezba broj 1

Iz ležećeg položaja. Sastavljene su noge, stopala privlačimo ka sebi, stegnute su bitine. CELA KIČMA JE ZALEPLJENA ZA POD. Udah u mestu, sa izdahom odižemo pravu desnu nogu, koliko to zadnja loža dozvoljava. Koleno je pravo, butina stegnuta, stopalo ka licu, malo razmaknemo i prste na stopalima. Vežemo kaiš ili maramu na stopalo, i uz pomoć kaiša držimo pravu nogu nekih 2 ili više minuta u vazduhu, dok dah lagano teče.

 

 

Ako vežbu radimo sa kaišem ili maramom, biće nam lakše a vežbu ćemo pravilnije radiiti!Vežba 2

Hvatamo kaiš sa desnom rukom, i odvodimo pravu desnu nogu u desnu stranu. Spuštamo nogu na pod ili na rekvizite kao što su knjige, jastuci eventualno joga blok. – Bitan momenat je VRAĆANJE LEVOG SEDALNOG DELA NA POD. Na taj način istežemo i lumbani deo leđa sa leve strane. Glava se okreće u levu stranu, radi istezanja vratnih mišića. Lagano dišući ostajemo 2 ili više minuta u položaju, zatim lagano vraćamo pravu nogu na sredinu.

Vežba za celo teloVežba 3

Hvatamo kaiš sa levom rukom. Udah u mestu, sa izdahom se okrećemo na levi bok. Desna noga ide što više ka licu. Ponovo možemo koristiti rekvizite poput knjiga ili jastuka, da bismo smanjili rastojanje između noge i poda. Nogu hvatamo sa levom rukom. Desna ruka, trup i glava se okreću na desnoj stranu. Pravimo torziju kičme. Lepimo desno rame, lopaticu i ruku na pod. Ako je veliko istezanje u ramenu, stavljamo jastuk ispod desne ruke. Pažnju usmeravano na desno plućno krilo. Sa naglašenim udahom širimo desno plućno krilo i međurebarne mišiće Ostajemo 2 ili više minuta u položaju. Pri izlasku iz položaja prvo stegnemo stomak, zatim udahnemi i sa izdahom vraćamo desnu ruku i trup iz torzije. Vraćamo desnu nogu na sredinu i spuštamo je na pod. Vežbu ponoviti na drugu stranu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Fizioterapeut, sertifikovani instruktor hatha i prenatal yoge. Iskusni instructor yoge, radi indivudualne i grupne časove yoge.
Oktal pharma - Dianatal
Oktal pharma - Multi-Gyn ActiGel
Oktal pharma - EvaQu
Oktal pharma - Migrea
Oktal pharma - Avene
Oktal pharma 2 - EvaQu Kids
Oktal pharma 2 - Vitamil
Oktal pharma 2 - Otikon
Enterosgel
Oktal pharma 2 - Exomega (A-derma)
Oktal pharma 2 - Sinomarin
Oktal pharma 2 - Protect (A-derma)
Gravidon-A
Antimetil
App - Prva godina mame i bebe
App - Sve o porođaju
Preporučujemo vam...
Određena detetova ponašanja nisu poželjna.
Kako pomoći detetu da promeni svoje ponašanje?
Kako pomoći detetu da promeni svoje ponašanje? Određena detetova ponašanja nisu poželjna. Roditelji ih ne odobravaju i žele da ih koriguju kod svog deteta.Zelimo korigovati dečija ponašanja a ne deteVažno je uočiti ovo mesto- želimo korigovati dečija ponašanja, a ne dete. Ako ovako vidimo situaciju onda ćemo se usmeriti u…
Opadanje kose zbog Corona virusa
Opadanje Kose i Corona Virus
Svakim danom se broj ranih i kasnih simptoma Corona virusa povećava, između ostalog Corona virus zahvata i kožu i kosu.Opadanje kose zbog Corona virusa  je učestalo?Značajno, difuzno opadanje kose nakon infekcije Corona virusom se beleži kod oko 30% pacijenata, to su uglavnom pacijenti koji su razvili srednje tešku i tešku…