Jedna vežba koja obnavlja celo telo

Vežba koja obnavlja celo telo

Jedna vežba koja obnavlja celo telo?  Da, jednom vežbom u tri varijante (Supta Padangusthasana), možete “obnoviti” i relaksirati celo telo? Vežbu mogu raditi i trudnice i mame nakon oporavka od porođaja.

Samo jedna vežba koja obnavlja celo telo!

Ponekad se osećamo “izlomljeno”, u ne baš najboljem fizičkom izdanju. Umorno, sa lošim osećanjem u leđima, nagoveštajima bolova u lumbalnom predelu… Za ovu vežbu vam je potrebno 15 ak minuta i dobra volja, a rezultati su sjajni!

KOJI SU BENEFITI OD VEŽBE?

Opuštanje zadnje lože, listova, istezanje svoda stopala.  Istezanje prepona, pokretanje energije i cirkulacije u maloj karlici. Istezanje glutealnih mišića, m. Piriformisa.  Koji skraćenjem mogu izazvati ishijadične bolove. Torzija kičmenog stuba. Torzije obnavljaju celu kičmu.  Otvaranje grudnog koša i plućnih krila iz položaja torzije.

vezba koja obnavlja celo telo
Ako vežbu radimo sa kaišem ili maramom, biće nam lakše a vežbu ćemo pravilnije radiiti!

Bežba 1

Iz ležećeg položaja. Sastavljene su noge, stopala privlačimo ka sebi, stegnute su butine. CELA KIČMA JE ZALEPLJENA ZA POD. Udah u mestu, sa izdahom odižemo pravu desnu nogu, koliko to zadnja loža dozvoljava. Koleno je pravo, butina stegnuta, stopalo ka licu. Malo razmaknemo i prste na stopalima. Vežemo kaiš ili maramu na stopalo. I, uz pomoć kaiša držimo pravu nogu nekih 2 ili više minuta u vazduhu, dok dah lagano teče.

vezba koja obnavlja celo telo

Vežba 2

Hvatamo kaiš sa desnom rukom, i odvodimo pravu desnu nogu u desnu stranu. Spuštamo nogu na pod ili na rekvizite kao što su knjige, jastuci eventualno joga blok. Bitan momenat je VRAĆANJE LEVOG SEDALNOG DELA NA POD. Na taj način istežemo i lumbani deo leđa sa leve strane. Glava se okreće u levu stranu, radi istezanja vratnih mišića. Lagano dišući ostajemo 2 ili više minuta u položaju. Zatim lagano vraćamo pravu nogu na sredinu.

vezba koja obnavlja celo telo

Vežba 3

Hvatamo kaiš sa levom rukom. Udah u mestu, sa izdahom se okrećemo na levi bok. Desna noga ide što više ka licu. Ponovo možemo koristiti rekvizite poput knjiga ili jastuka, da bismo smanjili rastojanje između noge i poda. Nogu hvatamo sa levom rukom. Desna ruka, trup i glava se okreću na desnoj stranu. Pravimo torziju kičme. Lepimo desno rame, lopaticu i ruku na pod. Ako je veliko istezanje u ramenu, stavljamo jastuk ispod desne ruke. Pažnju usmeravano na desno plućno krilo. Sa naglašenim udahom širimo desno plućno krilo i međurebarne mišiće. Ostajemo 2 ili više minuta u položaju. Pri izlasku iz položaja prvo stegnemo stomak. Zatim udahnemo i sa izdahom vraćamo desnu ruku i trup iz torzije. Vraćamo desnu nogu na sredinu i spuštamo je na pod.

Vežbu ponoviti na drugu stranu,

Preporučujemo vam...
Kineziotejping u rehabilitaciji dijastaze
Kineziotejping u rehabilitaciji dijastaze trušnih mišića
Kineziotejping u rehabilitaciji dijastaze trušnih mišića može biti dobro pomoćno sredstvo. Primenjuje se u prvoj fazi rešavanja problema dijastaze. Dijastaza trbušnih mišića Dijastaza (razdvojenost) pravog trbušnog mišića predstavlja normalnu pojavu u trudnoći. Ona se dešava kako beba raste. Na taj način se proširuje prostor za rast bebe. Nakon porođaja razdvojenost…
Prirodno lečenje ureaplazme
Prirodno lečenje ureaplazme je preporučeno pored antibiotika
Zašto je prirodno lečenje ureaplazme preporučeno pored antibiotika? Upotreba antibiotika je neophodna. Ali poželjno je u lečenju vaginalnih bakterijskih infekcija uključiti i prirodne preparate na biljnoj bazi. Prirodno lečenje ureaplazme Koja je uloga eteričnih ulјa aromatičnih bilјaka sa antibakterijskim, antifungalnim, antivirusnim i citotoksičnim svojstvima? Vaša terapija kod prirodnog lečenja ureaplazme…