Yoga vežba MAČKA – za opuštanje leđa

yoga vezba macka

Svima su nam leđa bar povremeno napeta, čuvena yoga vežba MAČKA je idealna za rasterećenje od ove neprijatnosti, preporučena za sve i za trudnice.

Yoga vežba MAČKA

Postavite se u četvoronožni položaj – šake su ispod ramena u širini ramena, a kolena su u širini kukova, tačno ispod kukova. Sa udahom, polako spustite stomak nadole, pogled usmerite nagore i izvijte zadnjicu, kao da ste napravili sedlo od kičme. Uz izdah istaknite leđa na gore, brada ide ka grudima, stomak i čelo se približavaju. Zamislite kako se maca nakostreši ili proteže kičmu, tako se sada vaša leđa protežu nagore. Nadalje sa svakim izdahom, izgovarajte glas ssssssss i time se dodatno opuštate.

Koristi od ove vežbe: 

  • Opušta mišiće duž kičme.
  • Razgibava kičmu, čini je gipkom i pokretljivijom.
  • Produbljuje disanje.
  • Pospešuje varenje.

 

yoga vezba macka yoga vezba macka

 

yoga vezba macka

Preporučujemo vam...
Prirodno lečenje ureaplazme
Prirodno lečenje ureaplazme je preporučeno pored antibiotika
Zašto je prirodno lečenje ureaplazme preporučeno pored antibiotika? Upotreba antibiotika je neophodna. Ali poželjno je u lečenju vaginalnih bakterijskih infekcija uključiti i prirodne preparate na biljnoj bazi. Prirodno lečenje ureaplazme Koja je uloga eteričnih ulјa aromatičnih bilјaka sa antibakterijskim, antifungalnim, antivirusnim i citotoksičnim svojstvima? Vaša terapija kod prirodnog lečenja ureaplazme…