„Mama u Formi“ Maja Štetin

Maja Stetin

Kreativna mama Maja Štetin, aktivno je vežbala u periodu trudnoće a nakon porodjaja je osmislila novi program za mame i bebe MAMA U FORMI.

Maja Štetin: Raduju se i mame i bebe!

Maja Štetin je mama dvogodišnjeg dečaka Miloša i ima32 godine.  Po struci je  profesor biologije, a po njenim rečima, po srcu, duši i telu zaljubljenik u svaku fizičku aktivnost, pa je završila i obuke za operativnog  trenera u fitnesu za porodilje. Sport je njen stil življenja!

„Moja priča počinje od treće godine kada su me roditelji upisali na ritmičku gimnastiku, želeći da mi višak energije usmere na pravi način-bavljenjem sportom… Nakon gimnastike, trenirala džez-balet a potom i brazilsku borilačku veštinu-kapueru.

Maja Stetin

 

Ukoro mama!

Kada mi je potvrđeno da sam u drugom stanju, prva dva meseca trudnoće sam aktivno trenirala kapueru a potom sam prešla na pilates za trudnice. Da li zbog fizičke aktivnosti, bavljenja sportom tokom celog života, količine oksitocinina (hormon sreće čija količina utiče na lakoću porođaja) ili svega u kombinaciji, porodila sam se na „jedan-dva-tri i kraj!“

Kako je profesorka biologije došla na ideju da kreira novi program za mame „Mama u Formi“ ?

Dva meseca nakon porođaja, u svakodnevnim šetnjama, počela sam da isprobavam vežbe koje su meni u tom trenutku prijale a gde sam maksimalno koristila kolica kao rekvizit, a posle mesec dana sam svoju bebu koristila kao  „tegić“ u izvođenju vežbi.

Maja Stetin

 

I tada se rodio onaj „vau“ osećaj!

Osećaj zadovoljstva da se telo ponovo vraća u stanje pre trudnoće. Osećaj da sam kroz telo uradila nešto za sebe, zbog sebe u isto vreme dok je  moja beba pored mene.

Dugo sam razmišljala kako bi mogla da  spojim svoje dve ljubavi: bebu i sport?Nakon dve godine, više znanja i iskustva kao i završenog kursa na Fakultetu za sport i turizam „TIMS“ u Novom Sadu, za operativnog trenera u fitnesu za porodilje, pokrenula sam program „Mama u formi“

Maja Štetin kreativna mama

Kome je namenjen program?

Program je namenjen svim mamama koje su spremne na pokret, koje žele i hoće da vežbaju, dva meseca posle porođaja, uz svoju bebu. Vežbe koje se preporučuju su vežbe za kičmu, za karlično dno, za grudne mišiće, vežbe za ruke i noge i istezanje. Ovde nije pitanje estetike i pravljenja „pločica“ na stomaku, ovde je na prvom mestu zdravlje mame i sve vežbe služe za oporavak tela nakon trudnoće i posle porođaja.

Drage mame, nemojte zaboraviti na sebe! Ko će o vama voditi računa bolje od vas samih.?! Još dugo ste potrebni svojoj deci: zdrave, nasmejane i zadovoljne. Nađite vreme a ne izgovore! I da: vaša deca vas posmatraju, gledaju i kopiraju. Budite original za primer!!!!“

Maja u parku sa mamama!

Maja sada, besplatno drži časove mladim mamama u Futoškom parku u Novom Sadu, sredom i subotom, a od jeseni će imati i časove svog programa za mame u nekoj od  sportskih sala u svom gradu. Raduju se i mame i bebe!

Glavni urednik portala Trudnoća i zdravlje i pratećih društvenih mreža. Autor projekta Trudnoća i zdravlje
Preporučujemo vam...
Prirodno lečenje ureaplazme
Prirodno lečenje ureaplazme je preporučeno pored antibiotika
Zašto je prirodno lečenje ureaplazme preporučeno pored antibiotika? Upotreba antibiotika je neophodna. Ali poželjno je u lečenju vaginalnih bakterijskih infekcija uključiti i prirodne preparate na biljnoj bazi. Prirodno lečenje ureaplazme Koja je uloga eteričnih ulјa aromatičnih bilјaka sa antibakterijskim, antifungalnim, antivirusnim i citotoksičnim svojstvima? Vaša terapija kod prirodnog lečenja ureaplazme…