„Mama u Formi“ Maja Štetin

Maja Stetin

Sadržaj

Kreativna mama Maja Štetin, aktivno je vežbala u periodu trudnoće a nakon porodjaja je osmislila novi program za mame i bebe MAMA U FORMI.

Maja Štetin: Raduju se i mame i bebe!

Maja Štetin je mama dvogodišnjeg dečaka Miloša i ima32 godine.  Po struci je  profesor biologije, a po njenim rečima, po srcu, duši i telu zaljubljenik u svaku fizičku aktivnost, pa je završila i obuke za operativnog  trenera u fitnesu za porodilje. Sport je njen stil življenja!

„Moja priča počinje od treće godine kada su me roditelji upisali na ritmičku gimnastiku, želeći da mi višak energije usmere na pravi način-bavljenjem sportom… Nakon gimnastike, trenirala džez-balet a potom i brazilsku borilačku veštinu-kapueru.

Maja Stetin

Ukoro mama!

Kada mi je potvrđeno da sam u drugom stanju, prva dva meseca trudnoće sam aktivno trenirala kapueru a potom sam prešla na pilates za trudnice. Da li zbog fizičke aktivnosti, bavljenja sportom tokom celog života, količine oksitocinina (hormon sreće čija količina utiče na lakoću porođaja) ili svega u kombinaciji, porodila sam se na “jedan-dva-tri i kraj!”

Kako je profesorka biologije došla na ideju da kreira novi program za mame „Mama u Formi“ ?

Dva meseca nakon porođaja, u svakodnevnim šetnjama, počela sam da isprobavam vežbe koje su meni u tom trenutku prijale a gde sam maksimalno koristila kolica kao rekvizit, a posle mesec dana sam svoju bebu koristila kao  “tegić” u izvođenju vežbi.

Maja Stetin

I tada se rodio onaj “vau” osećaj!

Osećaj zadovoljstva da se telo ponovo vraća u stanje pre trudnoće. Osećaj da sam kroz telo uradila nešto za sebe, zbog sebe u isto vreme dok je  moja beba pored mene.

Dugo sam razmišljala kako bi mogla da  spojim svoje dve ljubavi: bebu i sport?Nakon dve godine, više znanja i iskustva kao i završenog kursa na Fakultetu za sport i turizam “TIMS” u Novom Sadu, za operativnog trenera u fitnesu za porodilje, pokrenula sam program “Mama u formi”. 

Maja Štetin kreativna mama

Kome je namenjen program?

Program je namenjen svim mamama koje su spremne na pokret, koje žele i hoće da vežbaju, dva meseca posle porođaja, uz svoju bebu. Vežbe koje se preporučuju su vežbe za kičmu, za karlično dno, za grudne mišiće, vežbe za ruke i noge i istezanje. Ovde nije pitanje estetike i pravljenja “pločica” na stomaku, ovde je na prvom mestu zdravlje mame i sve vežbe služe za oporavak tela nakon trudnoće i posle porođaja.

Drage mame, nemojte zaboraviti na sebe! Ko će o vama voditi računa bolje od vas samih.?! Još dugo ste potrebni svojoj deci: zdrave, nasmejane i zadovoljne. Nađite vreme a ne izgovore! I da: vaša deca vas posmatraju, gledaju i kopiraju. Budite original za primer!!!!“

Maja u parku sa mamama!

Maja sada, besplatno drži časove mladim mamama u Futoškom parku u Novom Sadu, sredom i subotom, a od jeseni će imati i časove svog programa za mame u nekoj od  sportskih sala u svom gradu. Raduju se i mame i bebe!

avatar
Autor projekta Trudnoća i zdravlje. Autor realizovanih uspešnih projekata: Zdrava hrana-Zelena jabuka, Berza male privrede, Svet u srcu i brojnih drugih.

Podeli ovaj članak sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Skype
Email
Oktal - Multimam Jan24 Side
Femibion 1 i 2
Femibion 1 i 2
Femibion
Femibion
Femibion 2
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Najnoviji članci

5 problema sa kožom i bezbedni tretmani u trudnoći

Kada počinje postporođajna depresija i koliko može trajati?

4 najčešće promene odnosa sa partnerom tokom trudnoće

Kada je previše stresa u trudnoći i kako utiče na trudnicu i bebu?

25 preporuka da vam trudnoća bude što srećnije iskustvo

Preporučujemo vam...

Anđela Trajković, supruga i mama je naša kreativna mama, koja inspiriše! Ovo je priča o mladoj ženi koja je svoj zdravstveni problem sa uspehom rešavala. I koja pomaže drugim budućim...

Naša kreativna mama je Tijana Bratić, master psiholog i koautor brenda Frajla kids. Sada je supruga, majka i preduzetnica. Priča o Tijani možda i vas inspiriše da znanja koja imate...

Šta mame umeju znaju i mogu, pokazao je Festival kreativnih mama. U slavu kreativnosti i moći mama, želeli smo da prikažemo rad rukotvoraca, izdavača, umetnica… Uz partnerstvo  Blic Žene i...

Kreativna mama Lea Lilić je diplomirani menadžer bezbednosti. Majka je trogodišnje ćerke Maše i supruga gospodina Darka. Kreativna mama Lea Lilić Lea je autor knjige koja je nedavno izašla iz...