Refleksologija Stopala Bebe

0

Beba je uznemirena, rastu zubići, kako joj može pomoći refleksologija?

Refleksologija stopala podrazumeva pritisak na određene tačke i zone na stopalu, sa ciljem  da time utičemo  na druge delove tela i stanje tela u celini. Razlika u tretmanu odraslih i beba je u projekciji delova tela na stopalima – u šemi.  

Refleksologija  predstavlja posebnu vrstu stimulacije odredjenih tačaka na telu u želji da se dobiju rezultati poboljšanja dobrog osećanja i zdravlja.

Kako refleksologija može pomoći?

REFLEKSOLOGIJA je veoma stara grana tradicionalne medicine, koju vekovima poznaju i primenjuju narodi zemalja Dalekog Istoka i Egipta, kao i Indijanci. Američki  stručnjaci su prvi shvatili njen značaj, pa su sakupili i obradili drevna iskustva, tako  se  refleksologija  već dugi niz godina  primenjuje i širom Evrope i Amerike.

masaza-bebe-beba-i-refleksologija-stopala-uznemirena-beba-rastu-zubici-grcevi-u-stomaku-clanak-1

Refleksološka mapa – ŠEMA  ZA BEBE :

 

Pritisak treba da bude prijatan, kružni, u mestu gde želimo da delujemo, ni da golica a ni prejak.  Kod beba tretman traje nekoliko minuta, a može da se ponavlja više puta u toku dana.  Refleksologija  bebe  se može primenjivati na bilo kom mestu, kada su vam dostupna stopala vaše bebe.

masaza-bebe-beba-i-refleksologija-stopala-uznemirena-beba-rastu-zubici-grcevi-u-stomaku

Beba plače, ima grčeve, rastu zubići…

Refleksologija  može da se radi čak i preko čarapica, a možemo koristiti i bebi kremu ili ulje, kada smo kod kuće. Masažom stopala kod beba bićete  sigurni da ste prešli preko svih zona, samim tim ste tretirali celo telo i doveli ga u ravnotežu.

Ukoliko, recimo, vaša beba ima grčeve, možete obratiti više pažnje na zonu stomaka i tu više primenjivati pritisak, i to na deo stopala na kome se prema šemi,  nalazi zona stomaka.  Refleksologija može biti korisna u situaciji kada želite  da smirite bebu svojim dodirom ukoliko plače i to dodatnim masiranjem središnjeg dela stopala, gde se po šemi nalazi solarni pleksus.

U pomoć pri nicanju bebinih zubića može da priskoči masaža svakog prsta na stopalu, važno je obratiti pažnju na svaki od njih. Masaža prstića i pritisak sa donje strane se preporučuje i u situacijama kada bebi curi nos ili šmrcka bez prestanka. Tada možete proširiti pritisak i na jastučiće koji se nalaze ispod prstića.

Redovni dodir bebinih stopala nudi još?

Redovnom primenom masaže stopala vaša beba će uživati u vašem dodiru, lepše će spavati, vremenom ćete primetiti kako će se bliskost među vama povećava , kako bolje razumete signale kojima beba komunicira sa vama, čak i od njenih prvih dana.

Refleksologija  stopala kod bebe  ne može da zameni odlazak lekaru ukoliko vaša beba ima zdravstvenih tegoba, ali će pomoći i olakšati neke tegobe.

Share.

About Author

Comments are closed.