Pomoć Bebi Pri Nicanju Zubića

0

Kako refleksologijom bebinih stopala možemo pomoći bebi kod nicanja zubića?

Refleksologija stopala bebe – masaže bebinih stopala, kod nicanja zubića ne isključuje primenu ostalih saveta koji se daju roditeljima kako da olakšaju bebi ove simptome, kao što su mazanje i blaga masaža desni bebe raznim gelovima.

Refleksologija i za bebe?

Postoje mnoge teorije o tome kako pritiskom na određene tačke na stopalu utičemo na druge delove tela. Takva vrsta masaža se zove refleksologija, kada je primenjujemo kod odraslih, imamo jednu vrstu šeme i pravila, a za tretman za  bebe,  postoji  druga vrsta  šeme i pravila.

Masaža bebe – Primena Refleksologije Kao Pomoć Bebi Pri Nicanju Zubića (1)

Pritisak treba da bude prijatan, kružni, u mestu, ni da golica a ni da bude  prejak.

Tretman traje nekoliko minuta, a može da se ponavlja više puta u toku dana.

Ovo možete primenjivati na bilo kom mestu, čak i dok čekate u redu, kada su vam dostupna stopala vaše bebe. Može da se radi čak i preko čarapica, a možemo koristiti i bebi kremicu ili ulje kada smo kod kuće.

Različiti su razlozi zašto biste radili ovu masažu bebi. Jedan od njih može da bude i pomoć bebi tokom nicanja zubića. Prema šemi, zone zubića se nalaze na donjoj strani prstiju stopala. Svaki prst je važan i svakom od njih treba posvetiti pažnju.

Masaža bebe – Primena Refleksologije Kao Pomoć Bebi Pri Nicanju Zubića (2)

Tokom primene pritiska na prstić, možete pevati bebi, njihati je u ritmu…

 

Redovni dodir bebinih stopala nudi još?

Redovnom primenom masaže stopala vaša beba će uživati u vašem dodiru, lepše će spavati, vremenom ćete primetiti kako će se bliskost među vama povećava , kako bolje razumete signale kojima beba komunicira sa vama, čak i od njenih prvih dana.

Refleksologija  stopala kod bebe  ne može da zameni odlazak lekaru ukoliko vaša beba ima zdravstvenih tegoba, ali će pomoći i olakšati neke tegobe.

Pored refleksologije šta još može pomoći?

Takodje, masirajte desni deteta prstima, laganim kružnim pokretima. Možete primeniti i neki od gelova ili tečnosti koje sadrže eterično ulje kamilice i lokalne anestetike, a koje možete kupiti u apoteci, uz preporuku farmaceuta.

Share.

About Author

Comments are closed.