Torba za Porodilište – Šta Poneti u Porodilište?

https://trudnocaizdravlje.rs/priprema-za-porodjaj-torba-koju-trudnica-treba-da-pripremi-i-ponese-u-porodiliste/

 

Torba za porodilište treba da bude spremna kada dođe čas odlaska u porodilište. Trudnica će se osećati opuštenije, ako pripremi i spakuje na vreme, svoju torbu za porodilište sa svim onim  što će joj trebati.

Šta spakovati u torbu koju treba poneti u porodilište?

Početkom devetog meseca trudnoće (oko 37.nedelje trudnoće), trudnica treba da spakuje svoju torbu za odlazak u porodilište. Tako će biti sigurna, smirena i pripremljena za onaj trenutak kada krene na porođaj. U Porodilište se ide bez laka na noktima ruku i nogu ! Torba treba da sadrži samo neophodno , ne nosite previše stvari !

torba za porodiliste

Šta od dokumentacije poneti u porodilište

  • Ličnu kartu , – Zdravstvenu knjižicu, – Uput za porodilište iz Doma zdravlja, – Potvrdu krvne grupe i Rx faktor, – Nalaz krvi i urina ako se ide na carski rez , – Vaginalni i cervikalni bris, – Nalaz krvi na HBc antigen.

Druge potrebne (neophodne) stvari za torbu za porodilište

– sobne papuče i plastične papuče ili japanke za tuširanje

– jednokratne mrežaste gaćice (10 komada)

– higijenski ulošci  (5 paketa)

– pamučni brushalter za dojenje (2 komada )

– ulošci za dojenje   (10 komada)

–  kućni ogrtač ili frotir sa džepovima

– spavaćica sa prednjim kopčanjem (2 komada)

–  jedan veliki i dva manja peškira

– toaletni papir i vlažne maramice

– pribor za ličnu higijenu

– pamučne čarape –soknice (3 komada)

– dugačka pamučna maica (2 komada)

torba za porodilište

Torba za porodilište  – Šta je još korisno spakovati u torbu

Ostale stvari koje možete spakovati u torbu, koje nisu neophodne ali mogu biti korisne:

Mobilni telefon, punjač, telefonska kartica, blok, olovka, plastične čaše, flaširana voda za piće, plastične kese koje će vam trebati za odlaganje prljavog veša koji se šalje kući, literatura za čitanje, jedno pakovanje pelena za jednokratnu upotrebu.

Kada imate spakovanu torbu za porodilište, videćete, bićete opuštenije. Znaćete da u momentu kada kucne taj čas, da pođete u porodilište, spremna torba vas čeka i uskoro i srećni dan uvećanja porodice! Srećno!

torba za porodiliste

Kada se poribližava termin porođaja?

Očekivani termin porođaja se računa 266 dana od datuma začeća ili poslednja menstruacija + 7 dana – 3 meseca. Za izračunavanje termina porođaja prihvaćeno je takozvano Negelovo pravilo, prema kojem trudnoća traje 280 dana ili 10 lunarnih meseci (mesec od 28 dana). Mada taj termin često pravi zabune, zato što se manji procenat žena – možda oko pet odsto, porodi baš na taj dan. Na datum poslednje menstruacije dodaje se sedam, a zatim se oduzimaju tri meseca. Očekuje se da će porođaj biti tada, pošto trudnoća traje deset lunarnih meseci, to jest, 280 dana od datuma poslednje menstruacije.

Dugogodišnji šef odseka „Halobeba“ u Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd. Bogato iskustvo u obuci patronažnih sestara, radu sa korisnicima Halobeba i afirmaciji dojenja.
Preporučujemo vam...
Prirodno lečenje ureaplazme
Prirodno lečenje ureaplazme je preporučeno pored antibiotika
Zašto je prirodno lečenje ureaplazme preporučeno pored antibiotika? Upotreba antibiotika je neophodna. Ali poželjno je u lečenju vaginalnih bakterijskih infekcija uključiti i prirodne preparate na biljnoj bazi. Prirodno lečenje ureaplazme Koja je uloga eteričnih ulјa aromatičnih bilјaka sa antibakterijskim, antifungalnim, antivirusnim i citotoksičnim svojstvima? Vaša terapija kod prirodnog lečenja ureaplazme…