Snovi u trudnoći – 10 uobičajenih snova i šta oni znače

Snovi u trudnoci

Sadržaj

Snovi u trudnoći često su neobični, iako svi spavaju i sanjaju svake noći, snovi tokom trudnoće obično su prepuni emocija. To je odraz  dramatičnih životnih promena kojima ćete se podvrgnuti. Dakle, šta znače neki od onih ludih trudničkih snova koje ste sanjali? Ovo su najčešće prijavljivani snovi od strane trudnica i tumačenje stučnjaka za snove.

Snovi u trudnoći

Osećaj ambivalentnosti u vezi sa roditelјstvom, Vašom promenom uloge i novim odgovornostima je normalan. Priznavanje svojih osećanja (čak i onih negativnih) i sumnji pomoći će Vam da ih prevaziđete na produktivniji način.

Snovi u trudnoci

Vaši snovi takođe mogu biti dobar način da otvorite dijalog sa svojim partnerom. „Sanjala sam najluđi san, i mislim da je ono zbog čega sam zaista zabrinuta…“. Iznošenje Vaših strahova na videlo je najbolјi način da ih prevaziđete.

Snovi o rađanju životinja

Briga o štenetu ili mačetu je relativno jednostavna. Za razliku od negovanja bebe, koje je nepoznata teritorija. Rođenje kućnog lјubimca je “vežbanje” u snu, u kojem životinja zamenjuje bebu. Drugim rečima, to je način na koji Vaš um vežbate za pravu stvar, ali na nivou koji je lakši za kontrolu. Ovi snovi mogu izražavati osnovni strah od potpunog preuzimanja odgovornosti za bespomoćno biće. Kako trudnoća napreduje, životinje će često stariti i razvijati lјudske kvalitete.

U prvom tromesečju možete sanjati o zečićima, a kasnije i o zečevima koji govore. Ove slike su često prijatelјske i čine da se osećamo bezbedno. Generalna proba iz snova!

Snovi o rađanju vanzemalјca

Iako je uznemirujuće, sanjati o rođenju vanzemalјca je sasvim normalno. Na kraju krajeva, ponekad se čini kao da je vanzemalјac preuzeo Vaše telo. A jedini nagoveštaj o tome kako Vaša beba izgleda je slika sonograma, koja može pomalo da liči na vanzemalјca. Ovaj san je po značenju sličan rađanju životinje. Ne znate ko će ova mala osoba biti niti kako ćete se brinuti o njoj. Neprijatelјstvo i strah od bebe su deo rane trudnoće. Ova vrsta sna vam omogućava da prođete kroz svoje emocije.

Snovi u trudnoci

Snovi o vađenju bebe iz materice, pa njeno vraćanje

Svaka majka brine o zdravlјu svoje bebe. Ovaj san je najverovatnije odraz želјe da se iz prve ruke vidi da se beba normalno razvija. Nakon što proveri da li je sve u redu, beba se vraća u matericu da nastavi da raste.

U jednom istraživanju ovaj san je bio najčešći među onima koje su već doživele gubitak trudnoće. Takođe i kod trudnica koje su imale trudnoću visokog rizika. Drugo moguće značenje je da zabrinuta majka želi da vidi ko je beba. To je njihov način da odgovorena pitanje, hoću li voleti ovu bebu?

Snovi o plivanju i utapanju

Mnogi snovi o trudnoći uklјučuju elemenat vode. San u kome plivate može značiti da pokušavate da se povežete sa svojom bebom. Jer, vaša beba se kupa u vodi u Vašoj utrobi. To je takođe način povezivanja sa prirodom u ovom periodu.

Utapanje je još jedna uobičajena slika, što bi moglo značiti da se osećate preplavlјeno. Ili bi to moglo da govori o Vašem strahu da Vam vodenjak pukne iznenada. Okeani i njihovi talasi koji se razbijaju mogli bi da simbolizuju neminovnost porođaja.

Snovi u trudnoci

Snovi o prevari Vašeg partnera

Tema neverstva u Vašim snovima, u kojima Vas partner vara ili ima aferu, znak je da se osećate ranjivo i nesigurno. Kako se Vaše telo menja, možda se nećete uvek osećati privlačno. To je znak da brinete da li Vas Vaš partner i dalјe želi. Takođe i da li ćete ikada vratiti svoje telo u formu pre trudnoće. Uzmite svoj san kao priliku da istražite svoja osećanja i podelite ih sa svojim partnerom. Znajte da ste svom partneru sada još privlačniji.

Snovi o ponovnom pojavlјivanju bivših lјubavnika

Snovi u kojima se sastajete sa starim partnerima ne znače da potajno želite da se to dogodi. Međutim, to može biti znak da se osećate ambivalentno u vezi sa svojom novom ulogom. Možda se osećate zaroblјeno, kao da se vrata zatvaraju, i romantizujete prošlost u kojoj ste bili bezbrižniji.

Snovi o tome kako zaboravlјate gde ste stavili svoju bebu

Mnoge mame se plaše da je ovaj san predosećaj. Trudnice  sanjaju o tome da su ostavile bebu na pogrešno mesto, koje bebi može štetiti.  Snovi su novi način na koji Vaš mozak rešava strahove i anksioznost. Ovakvi snovi nisu predviđanje budućnosti, zato ne brinite. Vaše nesvesno se priprema za seizmičko sledeće poglavlјe Vašeg života!

Snovi u trudnoci

Snovi o lomljenju i ispadanju zuba

Krvlјenje zuba je simbol gubitka kontrole. Ponavlјajuća priroda sna pokazuje koliko ste pod stresom. Brinete zbog toga kako će Vaša trudnoća uticati na Vaš život. Prema Fondaciji za spavanje, snovi o raspadanju ili ispadanju zuba su veoma česti. Čak 39% američke populacije će ih imati u nekom trenutku, tako da niste izuzetak.

Snovi o celebrity  ćaskanju

Snovi o slavi i herojstvu su veoma česti u trudnoći. Smatrajte ih dokazom da internalizujete važnost svoje uloge kao majke. Bićete jedna od najuticajnijih žena u životu svog deteta. Da, prava superzvezda!

avatar
Radi u Porodilištu Opšte bolnice „Sveti Luka“ u Smederevu. Učesnik brojnih stručnih skupova.

Podeli ovaj članak sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Skype
Email
Oktal - Multimam Jan24 Side
Femibion 2
Femibion 1 i 2
Femibion
Femibion
Femibion 1 i 2
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Najnoviji članci

Pesmice za bolji govor i izgovor – Pesmice po uzrastu

Vaš puls tokom trudnoće – Kada je puls previsok dok vežbate?

Kako podstaći grlić materice da omekša za porođaj

11 načina kako olakšati kontrakcije na porođaju

Preporučujemo vam...

Puls tokom trudnoće može biti uvećan zbog samog fiziološkog stanja. Trudnoća može podići Vaš broj otkucaja srca u mirovanju na više nivoe nego pre trudnoće. Tako da će i Vaš...

Nadimanje u trudnoći, najčešće u prvom tromesečju je uobičajeno. Uz mučninu, povraćanje i umor, nadimanje je jedan od najmanje šarmantnih simptoma rane trudnoće. Stručnjaci kažu da je nadimanje u ranoj...

Vežbe hodanja u trudnoći su vežbe koje mogu da odgovaraju trudnicama svih različitih nivoa kondicije. Ove vezbe imaju mnogo prednosti. Hodanje može biti nežno ili izazovno koliko god Vam je...

Averzija prema određenoj hrani u trudnoći nije retka pojava. Oko polovine svih trudnica je oseća. Mnogi bi se složili da je averzija prema hrani, jedan od najčudnijih simptoma trudnoće. Na...