Šta očekivati od vaših kovrdža tokom trudnoće

kovrdže tokom trudnoće

Sadržaj

Promene u kovrdžama tokom trudnoće nisu retke. Iako to može iznenaditi neke žene, veoma je uobičajeno da se kovrdže razvijaju, prilagođavaju i menjaju tokom trudnoće – ponekad trajno.

Sa mnoštvom promena u životu koje vas očekuju dok se pripremate za dolazak novog para malih stopala koji će trčkarati vašim hodnikom, promene u kovrdžama mogu predstavljati dodatni faktor na vašem popisu obaveza.  Ipak, to ne mora biti teško ukoliko imate proizvode namenjene nezi kovrdžave kose, kao što je Kerastase maska za kosu.

Iako ovo možda neće biti vaša glavna briga tokom trudnoće (jer, zašto bi bila?), mi smo tu da vam pružimo informacije o tome šta možete očekivati od svojih kovrdža, kako biste nove kovrdže doživeli kao blagoslov, a ne kao teret.

Tokom trudnoće, moguće je da se razviju kovrdže

Za neke žene trudnoća može dovesti do formiranja kovrdža koje se čine da se pojavljuju iznenada. Za druge to znači da njihova nekada ravna ili blago talasasta kosa odjednom počinje da dobija teksturu – možda čak i nepoželjnu naelektrisanost i grubost.

Ovo može biti zbunjujuće iznenađenje. Nakon godina slične rutine za negu kose, primetiti da ona više ne daje iste rezultate može biti čudno kada se pogledate u ogledalo i odjednom se osećati kao da se ne prepoznajete. Moguće je da ćete morati prilagoditi svoju rutinu kako biste sprečili naelektrisanost i lomljenje i naučiti kako da se brinete o svojim potpuno novim kovrdžama.

Naš savet: Iako razvoj kovrdža tokom trudnoće može delovati kao naglo prilagođavanje, ne mora biti komplikovano. Korišćenje proizvoda za kosu koji su prijateljski prema kovrdžama može pomoći u smanjenju naelektrisanosti i omogućiti vašoj kosi da očuva svoje zdravlje uprkos hormonalnim promenama.

Da biste pomogli svojoj kosi kroz njeno novo pubertetsko doba, počnite da koristite blagi šampon i regenerator koji su nežni prema kovrdžama. Ovo postavlja osnovu da vaše kovrdže budu hidrirane i bez stresa.

Vaše kovrdže mogu postati suve ili masne

Sa velikim promenama hormonskog balansa koje se dešavaju tokom trudnoće, uobičajeno je da veći nivo progesterona izazove promene u proizvodnji sebuma. Sebum je prirodno ulje koje održava kovrdže sjajnim i hidriranim, ali prevelika količina može učiniti da se kovrdže osećaju masno, dok premalo može dovesti do suve kose bez teksture i veće sklonosti naelektrisanju.

Prilagodite svoj režim pranja prema potrebama vaših kovrdža. Ako je suvoća glavni problem vaših kovrdža tokom trudnoće, pokušajte smanjiti učestalost pranja kose i koristite blagi šampon sa pH vrednostima prilagođenim kovrdžavoj kosi. Ovo će zadržati nešto od prirodnih ulja koja telo proizvodi, što će pomoći u kontroli naelektrisanja i oblikovanju lepe forme kovrdža.

Šta očekivati od vaših kovrdža tokom trudnoće - problemi sa kovrdzavom kosom tokom trudnoce

Ako vam je kosa gusta i deluje teško, možda ćete otkriti da je potrebno češće prati kovrdže. Ako se tekstura vaših kovrdža promeni, potražite rešenja za negu kovrdža koja su bliža njihovom novom obliku – na primer, metode za negu kovrdžave kose umesto talasaste – što će vam pomoći da lakše savladate ovaj period u svom životu.

Naš savet: Budući da trudnoća traje devet meseci, neke promene u vašim kovrdžama mogu biti privremene ili nepredvidive. Isprobajte uzorke proizvoda koji su prijateljski nastrojeni prema kovrdžama kako biste pružili svojim kovrdžama ono što im je potrebno, a da pri tom ne morate potpuno da menjate svoju rutinu.

Vaše kovrdže mogu izgubiti volumen

Dok se brinete o svojim kovrdžama tokom trudnoće, možda ćete primetiti promene u njihovoj ukupnoj teksturi, opuštenosti i celokupnoj punoći. Budući da vaše telo obavlja neverovatan posao stvaranja ljudskog bića, moguće je da će vaše kovrdže početi da deluju manje definisano, dosadno i bez života.

Za žene koje imaju duboku povezanost sa svojim kovrdžama i osećaju identitet kroz njih, ovakva nagla promena može biti destabilizujuća. Nekim ženama pomažu tehnike koje se mogu primeniti u njihovoj rutini pranja kose kako bi se borile protiv gubitka volumena.

Pokušajte da koristite samo mokru četku dok ste pod tušem i dodajte malu količinu stajling kreme. Upotreba mokre metode stilizovanja takođe može pomoći u održavanju definicije, dok vlažna stilizacija može povećati volumen.

Osim toga, naša kosa je sačinjena od 91% proteina! Dodavanje više proteina u vašu ishranu tokom trudnoće i korišćenje proizvoda koji sadrže zdrave proteine može pomoći u nadoknadi gubitka volumena.

Naš savet: Dodavanje efikasnog i hidrirajućeg “leave-in” regeneratora koji je bogat zdravim sastojcima poput ulja od makadamije i amino kiselina može promeniti stvari. Pored upotrebe leave-in regeneratora za spašavanje kovrdža, preporučujemo da koristite i kremu ili gel koji su prijateljski nastrojeni prema kovrdžama kako biste tokom trudnoće dobili najviše od svojih kovrdža.

Nega kovrdžave kose u trudnoći: Zaključak

Budite strpljive. Mnoge žene primete da je kosi potrebno vreme da se oblikuje na ćelijskom nivou nakon porođaja. Iako zaista razumemo kako samopouzdanje može biti povezano s kosom, vaša lepota nije određena naglim promenama dok prolazite kroz ovo posebno razdoblje u svom životu. Iako može potrajati dosta dok pronađete savršenu putanju za negu vaše kovrdžave kose, budite sigurne da će se sve na kraju isplatiti.

Podeli ovaj članak sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Skype
Email
Oktal - Multimam Jan24 Side
Esensa Propomint
Esensa DevitinD3k1
Gasimenti
Femibion
Femibion
Femibion 1 i 2
Femibion 1 i 2
Femibion 2
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Najnoviji članci

Ishrana tokom menstrualnog ciklusa i uticaj 4 važna hormona

Roditeljstvo nekad i sad

Greške u vaspitavanju deteta – Ako budeš dobar…

Kako hipotonus utiče na razvoj govora – Iskustvo logopeda

Preporučujemo vam...

Najčešći strahovi trudnica su obično strahovi koje svakako treba prevazići. Strepnje od novog stanja i očekivanog porođaja su u većini slučajeva samo strah od nepoznatog. Zato trudnice treba da se...

Strahovi trudnica u vezi sa trudnoćom su brojni. Ovo su najčešći strahovi kojih se treba što pre osloboditi. Prirodno je da se malo brinete tokom trudnoće. To je novo iskustvo...

Povećan holesterol u trudnoći je uobičajen i neophodan. Ali, koliko je previše? Poznato je da su komplikacije vezane za trudnoću povezane sa ukupnim nivoom holesterola. Takođe i nivoima triglicerida koji...

Snovi u trudnoći često su neobični, iako svi spavaju i sanjaju svake noći, snovi tokom trudnoće obično su prepuni emocija. To je odraz  dramatičnih životnih promena kojima ćete se podvrgnuti. Dakle, šta...