Morska Voda i Lepota Žene

0

Kupanaje u morskoj vodi je korisna kozmetoterapijska procedura, koja jača zdravstveno stanje i estetski izgled, kako kože, tako i organizma u celini. 

Morska voda ulazi u sastav nekih preparata za negu kože, tretmane celulita, maski za lice i kupki za telo.

Kako deluje morska voda na telo žene?

Zbog visokog sadržaja soli (36g/l od čega je 26g/l natrijum hlorid), morska voda poboljšava cirkulaciju, povećava jonsku izmenu, ubrzava metabolizam, stimuliše vlakna kolagena i elastina koji čine potporu koži. Natrijum i kalijum, koji ulaze u sastav morske soli, aktiviraju sistem jonskog transporta kroz ćelijsku membranu. Oni zajedno sa kalcijumom i magnezijumom učestvuju u eliminaciji toksina i stimulaciji ćelija.

Morska voda i lepota žene (1)

Hidraija kože?

Zbog sposobnosti da vezuje vodu, kalijum se koristi kao ovlaživač kože. Zahvaljujući prisustvu higroskopnih soli, koje vezuju vlagu iz vazduha, morska voda ne suši kožu. Jod i brom vezani sa polifenolima (uglavnom su kao takvi prisutni u algama) deluju antiseptično. Brom se takodje koristi u lečenju psorijaze.

 

Morska voda se može zameniti rastvorom morske soli u vodi za kupanje, efekat će biti mnogo bolji ako se u ovu kupkudodaju samlevene morske alge i njihovi ekstrati.

Veliki broj beauty stručnjaka oduševljene su morskom soli – dok je neke u bočicama mešaju sa vodom, druge je ubacuju u šampon! Morsku so sa šamponom treba  pomešati u bočici pa nakon šamponiranja kosu isprati hladnom vodom. Kosa će dobiti neverovatan sjaj i biti lepršava! Drugi naglašavaju da se možete otarasiti peruti uz rastvor vode i morske soli (što ne moru ne morate činiti, već treba kvasiti kosu u moru).

I još:

  • Kao prirodni antiseptik, morska voda povećava otpornost na infekcije i eliminiše patogene mikroorganizme
  • Plivanje u morskoj vodi masira i opušta mišiće, smanjuje celulit.
  • Povoljno utiče na krvne sudove, posebno na proširene vene.
  • Morska voda relaksira i opušta nerve (Magnezijum, brom i litijum, kojima obiluje morska voda, uravnotežuju nivo melatonina i serotonina u mozgu, izazivajući osećaj mira i sreće.)
Share.

About Author

Comments are closed.