Morska Voda i Lepota Žene

Morska voda i lepota žene

Kupanaje u morskoj vodije korisna kozmetoterapijska procedura, koja jača zdravstveno stanje i estetski izgled, kako kože, tako i organizma u celini.

Morska voda ulazi u sastav nekih preparata za negu kože, tretmane celulita, maski za lice i kupki za telo.

Kako deluje morska voda na lepotu i zdravlje žene?

Zbog visokog sadržaja soli (36g/l od čega je 26g/l natrijum hlorid), morska voda poboljšava cirkulaciju, povećava jonsku izmenu, ubrzava metabolizam, stimuliše vlakna kolagena i elastina koji čine potporu koži. Natrijum i kalijum, koji ulaze u sastav morske soli, aktiviraju sistem jonskog transporta kroz ćelijsku membranu. Oni zajedno sa kalcijumom i magnezijumom učestvuju u eliminaciji toksina i stimulaciji ćelija.

Morska voda i lepota žene

Hidraija kože morskom vodom?

Zbog sposobnosti da vezuje vodu, kalijum se koristi kao ovlaživač kože. Zahvaljujući prisustvu higroskopnih soli, koje vezuju vlagu iz vazduha, morska voda ne suši kožu. Jod i brom vezani sa polifenolima (uglavnom su kao takvi prisutni u algama) deluju antiseptično. Brom se takodje koristi u lečenju psorijaze.

Morsku vodu možemo zameniti rastvorom morske soli?

Morska voda se može zameniti rastvorom morske soli u vodi za kupanje, efekat će biti mnogo bolji ako se u ovu kupku dodaju samlevene morske alge i njihovi ekstrati.

Veliki broj beauty stručnjaka oduševljene su morskom soli – dok je neke u bočicama mešaju sa vodom, druge je ubacuju u šampon! Morsku so sa šamponom treba  pomešati u bočici pa nakon šamponiranja kosu isprati hladnom vodom. Kosa će dobiti neverovatan sjaj i biti lepršava! Drugi naglašavaju da se možete otarasiti peruti uz rastvor vode i morske soli (što ne moru ne morate činiti, već treba kvasiti kosu u moru).

Kako još morska voda utiče na zdravlje, negu i lepotu žene?

  • Kao prirodni antiseptik, morska voda povećava otpornost na infekcije i eliminiše patogene mikroorganizme
  • Plivanje u morskoj vodi masira i opušta mišiće, smanjuje celulit.
  • Povoljno utiče na krvne sudove, posebno na proširene vene.
  • Morska voda relaksira i opušta nerve (Magnezijum, brom i litijum, kojima obiluje morska voda, uravnotežuju nivo melatonina i serotonina u mozgu, izazivajući osećaj mira i sreće.)
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Biotehnolog Na katedri za Biohemijsko inženjerstvo i biotehnologiju Tehnološko-metalurškog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Učestvuje na stručnim skupovima i aktivna je na polju estetike i anti-aging medicine.
Oktal pharma - Dianatal
Oktal pharma - EvaQu
Oktal pharma - Multi-Gyn ActiGel
Oktal pharma - Avene
Oktal pharma - Migrea
Oktal pharma 2 - Otikon
Oktal pharma 2 - Protect (A-derma)
Oktal pharma 2 - Exomega (A-derma)
Enterosgel
Oktal pharma 2 - Vitamil
Oktal pharma 2 - EvaQu Kids
Oktal pharma 2 - Sinomarin
Gravidon-A
Antimetil
App - Prva godina mame i bebe
App - Sve o porođaju
Preporučujemo vam...
Određena detetova ponašanja nisu poželjna.
Kako pomoći detetu da promeni svoje ponašanje?
Kako pomoći detetu da promeni svoje ponašanje? Određena detetova ponašanja nisu poželjna. Roditelji ih ne odobravaju i žele da ih koriguju kod svog deteta.Zelimo korigovati dečija ponašanja a ne deteVažno je uočiti ovo mesto- želimo korigovati dečija ponašanja, a ne dete. Ako ovako vidimo situaciju onda ćemo se usmeriti u…
Opadanje kose zbog Corona virusa
Opadanje Kose i Corona Virus
Svakim danom se broj ranih i kasnih simptoma Corona virusa povećava, između ostalog Corona virus zahvata i kožu i kosu.Opadanje kose zbog Corona virusa  je učestalo?Značajno, difuzno opadanje kose nakon infekcije Corona virusom se beleži kod oko 30% pacijenata, to su uglavnom pacijenti koji su razvili srednje tešku i tešku…