Morska Voda i Lepota Žene

0

Kupanaje u morskoj vodi je korisna kozmetoterapijska procedura, koja jača zdravstveno stanje i estetski izgled, kako kože, tako i organizma u celini. Morska voda ulazi u sastav nekih preparata za negu kože, tretmane celulita, maski za lice i kupki za telo.

Zbog visokog sadržaja soli (36g/l od čega je 26g/l natrijum hlorid), morska voda poboljšava cirkulaciju, povećava jonsku izmenu, ubrzava metabolizam, stimuliše vlakna kolagena i elastina koji čine potporu koži. Natrijum i kalijum, koji ulaze u sastav morske soli, aktiviraju sistem jonskog transporta kroz ćelijsku membranu. Oni zajedno sa kalcijumom i magnezijumom učestvuju u eliminaciji toksina i stimulaciji ćelija.

Morska voda i lepota žene (1)

Zbog sposobnosti da vezuje vodu, kalijum se koristi kao ovlaživač kože. Zahvaljujući prisustvu higroskopnih soli, koje vezuju vlagu iz vazduha, morska voda ne suši kožu. Jod i brom vezani sa polifenolima (uglavnom su kao takvi prisutni u algama) deluju antiseptično. Brom se takodje koristi u lečenju psorijaze.

Morska voda se može zameniti rastvorom morske soli u vodi za kupanje, efekat će biti mnogo bolji ako se u ovu kupku dodaju samlevene morske alge i njihovi ekstrati.

Share.

About Author

Comments are closed.