Morska voda i lepota žene

Morska voda i lepota zene

Morska voda i lepota žene su u vezi, a ako baš ne možete na more, možete se poslužiti morskom solju…  Kupanaje u morskoj vodi  je korisna kozmetoterapijska procedura, koja jača zdravstveno stanje i estetski izgled, kako kože, tako i organizma u celini. Morska voda ulazi u sastav nekih preparata za negu kože, tretmane celulita, maski za lice i kupki za telo.

Kako deluje morska voda na lepotu i zdravlje žene?

Zbog visokog sadržaja soli (36g/l od čega je 26g/l natrijum hlorid), morska voda poboljšava cirkulaciju, povećava jonsku izmenu, ubrzava metabolizam, stimuliše vlakna kolagena i elastina koji čine potporu koži. Natrijum i kalijum, koji ulaze u sastav morske soli, aktiviraju sistem jonskog transporta kroz ćelijsku membranu. Oni zajedno sa kalcijumom i magnezijumom učestvuju u eliminaciji toksina i stimulaciji ćelija.

Morska voda i lepota žene
Sa mora se vratimo glatke i mirisne kože, sjajne kose, prolepšani!

Hidraija kože morskom vodom

Zbog sposobnosti da vezuje vodu, kalijum se koristi kao ovlaživač kože. Zahvaljujući prisustvu higroskopnih soli, koje vezuju vlagu iz vazduha, morska voda ne suši kožu. Jod i brom vezani sa polifenolima (uglavnom su kao takvi prisutni u algama) deluju antiseptično. Brom se takodje koristi u lečenju psorijaze.

Morska voda i lepota žene
Morska so nam je dostupna tokom cele godine za kupke koje donose relaksaciju i osveženje

Morsku vodu možemo zameniti rastvorom morske soli?

Morska voda se može zameniti rastvorom morske soli u vodi za kupanje, efekat će biti mnogo bolji ako se u ovu kupku dodaju samlevene morske alge i njihovi ekstrati. Morska so ima terapeutska svojstva, dobra je za zdravlje, za kožu i kosu. Morska so sadrži preko 80 hemijskih elemenata, natrijum-hlorid,  kalijum i magnezijum, mangan i druge, pa tako ima višestruko dejstvo na ljudski organizam i telo. Može da ojača imuni sistem, ima alkalizovano dejstvo, povoljno deluje i na kardiovaskularni sistem,  korisna je za disajne organe. Omogućava detoksikaciju ćelija kože, apsorbujući sve otrovne materije iz njih, pa koža postaje meka, glatka i zdravija.

Morska so i lepota kose

Veliki broj beauty stručnjaka oduševljene su morskom soli.  Dok je neke u bočicama mešaju sa vodom, druge je ubacuju u šampon! Morsku so sa šamponom treba  pomešati u bočici pa nakon šamponiranja kosu isprati hladnom vodom. Kosa će dobiti neverovatan sjaj i biti lepršava! Drugi naglašavaju da se možete otarasiti peruti uz rastvor vode i morske soli (što ne moru ne morate činiti, već treba kvasiti kosu u moru).

Morska voda i lepota žene
Mnoge kozmetičke kuće su ugradile u svoje preparate za negu i lepotu žene sastojke morske vode

Morska voda i lepota zene

Kako još  morska voda utiče na zdravlje, negu i lepotu žene:

  • Kao prirodni antiseptik, morska voda povećava otpornost na infekcije i eliminiše patogene mikroorganizme
  • Plivanje u morskoj vodi masira i opušta mišiće, smanjuje celulit.
  • Povoljno utiče na krvne sudove, posebno na proširene vene.
  • Morska voda relaksira i opušta nerve. Magnezijum, brom i litijum, kojima obiluje morska voda, uravnotežuju nivo melatonina i serotonina u mozgu, izazivajući osećaj mira i sreće.
Na katedri za Biohemijsko inženjerstvo i biotehnologiju Tehnološko-metalurškog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Učestvuje na stručnim skupovima i aktivna je na polju estetike i anti-aging medicine.
Preporučujemo vam...
Prirodno lečenje ureaplazme
Prirodno lečenje ureaplazme je preporučeno pored antibiotika
Zašto je prirodno lečenje ureaplazme preporučeno pored antibiotika? Upotreba antibiotika je neophodna. Ali poželjno je u lečenju vaginalnih bakterijskih infekcija uključiti i prirodne preparate na biljnoj bazi. Prirodno lečenje ureaplazme Koja je uloga eteričnih ulјa aromatičnih bilјaka sa antibakterijskim, antifungalnim, antivirusnim i citotoksičnim svojstvima? Vaša terapija kod prirodnog lečenja ureaplazme…