Zanati modernih mama – Mogući posao?

Zanati modernih mama

Sadržaj

Zanati modernih mama su materijalizacija kreativnosti novih mama! Novo vreme je iznedrilo veliki broj modernih zanatalija. Mlade mame su promenile smisao zanata kakav pamtimo. Ako ste kreativni i hrabri – napred! Mnoge mlade mame započele su od svog hobija biznis, koji je na tržištu prihvaćen. Postavlja se pitanje da li je to iz nasušne potrebe za finansijama kako bi prehranile porodicu, ili ima tu još nečega?

Zanati modernih mama

Moderni zanatlija je uglavnom visoko ili srednja obrazovana žena, koja ima stalno zaposlenje (ili nema) i porodicu. Složićemo se, da je se u velikoj meri pojam zanata promenio. Zajedničko mnogim modernism mamama zanatlijama je da su krenule sa hobijem tu u trudnoći ili posle porođaja, gledajući svoju decu.

Pojmu zanata možemo pristupiti iz dva ugla?

Da, prvo sa strane korisničkog iskustva kupaca i drugo upoređujući veštine i znanja modernog i zanatlije koga pamtimo kroz istoriju.

Zanati modernih mama
Prelepe heklane torbice pravi farmaceut.

Šta je bitno kupcu?

Kupci su prijavili da su im bitne 3 stavke korisničkog iskustva prilikom kupovine. Personalizovan proizvod, servis i kvalitet. Pokazalo se da kupovina od rukotvoraca ispunjava sve tri stavke.

Zanati modernih mama
Akademski slikar i profesor likovne umetnosti, samo je primenio svoju veštinu oslikavajući majice.

Personalizovan proizvod je tražen?

Kad god je to moguće rukotvorac će rado izaći u susret kupcu da po njegovoj želji napravi proizvod. Izbor boje, oblika i veličine kao i dodavanje detalja. To je ono što, naprimer, moje klijentkinja najčešće biraju. Na taj način, dodatno osiguravamo unikatost poručenog predmeta. Kupac se oseća dobro, jer je dobio proizvod po želji i učestvovao na neki način u kreaciji.

Zanati modernih mama
Ekonomista, dama i mama koja pravi brojne predmete, čuda od drveta!

Sigurnost u reklamaciju je značajna?

Savet je često stvar koja će opredeliti klijenta gde će kupovati. Pod savetom mislim i na servis, dakle kupovinom od rukotvoraca kada znate da imate osobu koja će uvek biti tu za svaku popravku. Zatim za lični odgovor u vezi sa rukovanjem i održavanjem, upotrebom, skladištenjem. Veliki broj modernih zanatlija daje garanciju kvaliteta uz napomenu da postoji mogućnost povrata novca do 14 dana od dana isporuke. U slučaju da niste zadovoljni kvalitetom isporučenog proizvoda.

zanati modernih mama
Mama troje dece, koja pravi sjajne ogrlice za mame i glodalice za bebe!

Kvalitet, pre svega?

Prisutne su i razlike u pristupu, u nivou informacija i edukacija, i radno okruženje, alati i tehnologija izrade samih predmeta.

Nekada je zanatlija bio stručnjak u svojoj oblasti kao šegrt išao bi kod majstora na obuku. Imao je obuku vezano za izradu predmeta za koju se opredelio i tu bi se njegova edukacija završila. Moderne zanatlije pored znanja vezanih za izradu predmeta poseduju i niz drugih veština koje su neophodne za opstanak njihovog posla. Tako nam veština pregovaranja obezbeđuje predmete od najkvalitetnijih materijala, po najboljim cenama za naše kupce. Digitalno doba i reklamiranje preko društvenih mreža zahtevaju edukaciju iz oblasti dizajna, strategije, pisanja fotografije i videa… Činjenica je da je moderni zanatlija visoko ili srednja obrazovana žena koja uglavnom ima stalno zaposlenje i porodicu. Složićemo se da je se u velikoj meri pojam zanata promenio. Pored svega navedenog današnji zanatlija se brine o svom kupcima i posle kupovine. A sve to kroz stalni kontakt preko društvenih mreža i interneta.

zanati modernih mama (
Narukvice za bebe i drugi bebeći detalji, kreacija mame poljoprivrednog tehničara.

Kako pomaže internet modernim zanatlijama?

Kroz tutorijale na YouTube, mogu se naučiti razne veštine, u zavisnosti od afiniteta. Kroz rešavanja izazova u novom zanatu koji se osvaja, mame se umrežavaju i međusobno pomažu. Shvataju da imaju zajednički interes i da pomažući jedna drugoj, u razmeni iskustava mogu mnogo da nauče. Edukacija ujedno predstavlja i osnovnu razliku između zanatlija kakve pamtimo kroz istoriju i modernih zanatlija. Današnje zanatlije moraju da prođu veliki broj edukacija kako bi svoj hobi preveli u biznis. I edukacija se nikada ne završava. Prate se potrebe tržišta, širi ili menja asortiman proizvoda…

Zanati modernih mama
Student Fakulteta bezbednosti, mama koja kreira nakit.

Pored umrežavanja i sticanja novih prijateljstva sa  kreativnim ženama, internet će poslužiti i kao baza za istraživanje. Može se sagledati, čime se sve to mame zanimaju, i šta bi zainteresovanoj mami najbolja leglo. Na mnogim profilima može se videte kako je kreativnost poput energije. Ne može se uništiti već samo prelazi iz jednog oblika u drugi.

Zanati modernih mama
Neodoljive mede i druge ekološke igračke, lično pravi mama turistički tehničar.

Šta sve prave moderne zanatlije?

Mnogo toga, nemoguće je nabrojati. Ali evo ponude  nekih postojećih modernih mama zanatlija: nakit, predmeti od drveta (npr. daske za posluženje i seckanje, podmetače, drvene igračke), dečije igračke od raznih materijala, garderobu za mamu, bebu i decu, ukrasne predmete za kuću, modne detalje. Upotrebne stvarčice za bebu (glodalice, lančići za dudu, beby ogrlice…), posteljinu, ukrasne jastučiće, jastuke za dojenje, gnezda za bebu. Podmetače za fotografisanje beba, fotografisanje beba, izradu slatkiša I druge hrane (za posebne potrebe/vegani, dijetalna ishrana, hrana za dijabetičare), i prilike kao i za uobičajenu ishranu, tihe knjige i još, mnogo toga …

avatar
Autor brenda Heklane fantazije. Naša kreativna mama koja podržava i inspiriše mlade majke u preduzetništvu.

Podeli ovaj članak sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Skype
Email
Oktal - Multimam Jan24 Side
Esensa Propomint
Gasimenti
Esensa DevitinD3k1
Femibion 1 i 2
Femibion
Femibion 1 i 2
Femibion
Femibion 2
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Najnoviji članci

Lečenje anksioznosti i depresije u trudnoći

Prevencija polenske alergije – Šta možemo da uradimo?

Jezički razvoj dece i kategorizacija

Emocije i promene raspoloženja u trudnoći – 5 pomoći

Kako biti deo detetove igre a ne prekidati samostalnu igru

Preporučujemo vam...

Anđela Trajković, supruga i mama je naša kreativna mama, koja inspiriše! Ovo je priča o mladoj ženi koja je svoj zdravstveni problem sa uspehom rešavala. I koja pomaže drugim budućim...

Naša kreativna mama je Tijana Bratić, master psiholog i koautor brenda Frajla kids. Sada je supruga, majka i preduzetnica. Priča o Tijani možda i vas inspiriše da znanja koja imate...

Šta mame umeju znaju i mogu, pokazao je Festival kreativnih mama. U slavu kreativnosti i moći mama, želeli smo da prikažemo rad rukotvoraca, izdavača, umetnica… Uz partnerstvo  Blic Žene i...

Kreativna mama Lea Lilić je diplomirani menadžer bezbednosti. Majka je trogodišnje ćerke Maše i supruga gospodina Darka. Kreativna mama Lea Lilić Lea je autor knjige koja je nedavno izašla iz...