Cucle i flašice za bebe, kako izabrati?

Cucle i flašice za bebe, kako izabrati

Cucle i flašice za bebe, kako izabrati? Cucle i flašice su potrebne za hranjenje bebe.

Šta je potrebno da pripremimo da bismo hranili bebu na flašicu?

–       Flašice za bebe: nekoliko flašica da biste uvek imali pri ruci spremnu flašicu za hranjenje. Većina majki smatra da je 6 flašica za bebe (3 male i 3 velike) dovoljno za prvih 6 meseci, odnosno manje ukoliko dojite bebu, a izmlazate mleko za vanredne situacije;

–       Cucle za flašicu, u istom broju koliko ste nabavili flašica;

–       Oprema za sterilizaciju je idealno rešenje, ako ne, sterilizujte iskuvavanjem;

–       Četka za pranje flašice;

Cucle i flašice za bebe, kako izabrati

Cucle i flašice za bebu – Izbor – flašice za bebu

Mala flašica od 120 ml, idealna za veoma male bebe i novorođenčad; i velika flašica od 225 ml, koja odgovara većim bebama. Možete birati tri širine otvora flašice: L, M i S.

Neke flašice čija je širina otvora L posebno su dizajnirane da spreče da beba uzima previše vazduha, kako ne bi došlo do gasova, grčeva i samim tim neugodnosti za bebu, ali je teže naći cucle sa ovim otvorom na tržištu. Potrudnite se da ih pronađete ukoliko vasa beba ima grčeve.

Cucle za flašice se mogu naći u raznim oblicima, veličinama i materijalima. Koja je prava vrsta za vašu bebu zavisi od toga koja njoj najviše odgovara. Za tek rođene bebe, najbolje je početi sa cuclama kroz koje sporije prolazi mleko, a kako beba bude rasla, menjati za one cucle kroz koje ide više mleka. Protok cucle se povećava sa uzrastom bebe, pa na ambalaži cucle odaberite cuclu u skladu sa uzrastom bebe.

KAKO ODRŽAVATI HIGIJENU CUCLI I FLAŠICA PROČITAJTE OVDE

Cucle i flašice za bebe, kako izabrati

Postoje cucle od lateksa i silikona

Lateks je mekši i elastičniji dok silikon duže traje. Poželjno je da oblik cucle bude što sličniji majčinoj bradavici.

Ako se beba često zagrcne, pljucne ili joj iscuri mleko iz usta, to može biti znak da mleko previše brzo prolazi kroz cuclu, pa promenite cuclu i pokušajte sa cuclama kroz koje mleko sporije prolazi. Ukoliko vaša beba pati od kolika (stomačnih grčeva), nabavite “anticolic” dudu koja je dizajnirana tako da količinu progutanog vazduha smanjuje na najmanju moguću meru.

Cucle ne traju večno i mogu se oštetiti nakon nekog vremena, pa se pobrinite da ih redovno proveravate. Preporučujemo da cucle na flašicama menjate svaka 3 meseca.

Kada beba bude spremna da pređe na druge tečnosti osim mleka, nabavite prilagođene cucle sa bržim protokom.

Važno je održavati  pravilnu higijenju pribora za hranjenje bebe!

Bogato iskustvo u obuci patronažnih sestara, radu sa korisnicima Halobeba i afirmaciji dojenja.
Preporučujemo vam...