Flašice, Cucle, Kašičice – Kako Pravilno Održavati Higijenu?

0

Bez obzira na vrstu materijala  od koga su proizvedene flačice, cucle, kašičice,   pre bilo kakvog dodatnog postupka ( npr.sterilizacije ),  potrebno je da ih prvo operete toplom vodom i deterdžentom  predvidjenim za pranje sudova, uz upotrbu četkice, zbog  boljeg  mehaničkog  otklanjanja nečistoća u pukotinama ili  brazdama na samim flačicama, cuclama, kašičicama.

higijena cucli, flašica, kašičica za bebu (1)

Dodatna zaštita postiže se sterilizacijom.

Ukoliko niste u mogućnosti da obezbedite neki od sterilizatora,  možete sterilisati bebi opremu i metodom kuvanja.

U dublju šerpu potopite flašice, cucle…dodajte  vodu  i malo sode bikarbone. Ako ste u mogućnosti koristite destilovanu vodu. Dovoljno je par minuta kuvanja. Kada se prohladi voda, stavite sterilisane predmete  na pelenu da se iscede i osuše.

 

Sa sterilizacijom ne treba preterivati, beba mora da se navikava na spoljni svet i sve mikroorganizme u njemu.

Dovoljno je 3-4 puta nedeljno sterilisati bebi opremu, ali je nakon upotrebe svaki put temeljno oprati toplom vodom i deterdžentom uz korišćenje četkice za pranje ( koja se koristi samo za tu namenu).

higijena cucli, flašica, kašičica za bebu (2)

Na tržištu postoji više vrsta sterilizatora i svi imaju istu namenu – da sterilišu potrebne predmete, bez obzira na princip rada ( para, temperatura, mikrotalasi …), ukoliko ste u mogućnosti možete izabrati onaj koji vama odgovara.

Share.

About Author

Comments are closed.