Naučićemo da Se Relaksiramo

Naučićemo da se kvalitetno relaksiramo

Znati se relaksirati je potrebna veština, naučićemo je! Za trudnice i mame, neophodni su momenti potpunog opuštanja.

Kako da naučim relaksaciju?

Trudnice rade vežbu relaksacije u drugačijem položaju, primereno svom fiziološkom stanju. Lezite na levi bok na vašu joga prostirku. Možete koristiti i tanak dušek ukoliko ga imate. Relaksaciju takođe možete sprovesti i u krevetu koji je udoban. Prostor treba da bude provetren pre vežbe, a temperatura u prostoru takva da vam je ugodno. Između kolena i nogu postavite duži meki jastuk. Kolena udobno savijte. Ispod glave možete postaviti jedno jastuče ili zauzeti ovakvu pozu kao na slici, da vam uzglavlje bude vaša savijena leva ruka. Izaberite  ono što je vama ugodnije.

Da bude ugodno!

Pokrijte se nekim pokrivačem ukoliko mislite da će vam tako biti još prijatnije, ili ukoliko želite da posle relaksacije ostanete u krevetu ili na dušeku i spavate. Ukoliko imate neku ambijentalnu muziku ili muziku za relaksaciju, kakva postoji na tržištu upravo za vežbe i trenutke relaksacije, prethodno je tiho i ugodno pustite, da ispunjava prostor.

Umirite se !

Zatvorite oči i umirite se. Napravite par dubokih disajnih pokreta (duži udah na nos, izdah na usta, uz meki zvuk ahhhh). Povežite se sa svojom bebom. Budite svesni da je ona deo vas i da i0 ona učestvuje u svemu što radite. Zajedno ste. Praktikujte apsolutni mir, umirite sve pokrete i umirite disanje (da bude spontano i osvešćeno).Dišite na nos spontano, ali mislite o udahu i izdišite sada na nos, takođe svesni izdisaja.

Mislite:NE  MISLIM  NI  NA  ŠTA, SAMO  SVE  OSEĆAM  I  OPUŠTAM  DEO  PO  DEO  TELA

Mislim:

  • Polako postajem svesna svojih stopala, zglobova na nogama, potkolenica i kolena i opuštam ih. Dišite.
  • Opustite butine, karlicu, kukove, stomak i unutrašnje organe. Dišite.
  • Opustite grudi, pluća i srce, grlo i tiroidu i dišite lagano u svom sopstvenom  ritmu. Udah na nos, izdah na nos.
  • Opuštajte deo po deo leđa, lumbalni deo, srednji deo, rameni pojas i vrat. Dišite.
  • Opustite dlanove, šake, podlaktice, nadlaktice, potpuno opustite svoje ruke.
  • Budite svesni svog lica, kože i mišića, dozvolite bradi da slobodno pada, jezik u ustima  potpuno opustite, opustite obraze, kapke, slepoočnice, čelo – naročito opustite svoje čelo i krunu glave (pojas oko temena). Dišite.

Trudnica se relaksira 2

Ostanite u ovom miru i spokoju koji ste izgradili svesni svog tela i svog mira u kojem plutate.

Osetite duboku relaksaciju. Ostanite u ovom položaju i uživajte u spokoju još pet do 10 minuta. Ukoliko ste izabrali da ležite na krevetu ili dušeku i imate želju da spavate , ostanite u miru i spavajte. Ukoliko ne želite da spavate ili ste na podu na joga prostirci, protegnite se polako, rukama na gore, nogama na dole, kao kada se protežete pri jutarnjem ustajanju iz kreveta, budite se iz relaksacije. Duboko udahnite i dugo izdahnite. Zauzmite sedeći položaj lagane poze (prekrštenih potkolenica), spustite ruke na stomak, pomazite svoju bebu i zahvalite joj se što je vežbala zajedno s vama.

Budite svesni svog novog stanja, dubokog unutrašnjeg mira.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Sertifikovani instruktor hatha, kundalini i prenatal yoge. Vlasnik i joga učitelj u ADI SHAKTI yoga studio.
Oktal pharma - Dianatal
Oktal pharma - Avene
Oktal pharma - EvaQu
Oktal pharma - Multi-Gyn ActiGel
Oktal pharma - Migrea
Oktal pharma 2 - Sinomarin
Oktal pharma 2 - Otikon
Enterosgel
Oktal pharma 2 - Exomega (A-derma)
Oktal pharma 2 - EvaQu Kids
Oktal pharma 2 - Protect (A-derma)
Oktal pharma 2 - Vitamil
Gravidon-A
Antimetil
App - Prva godina mame i bebe
App - Sve o porođaju
Preporučujemo vam...
Određena detetova ponašanja nisu poželjna.
Kako pomoći detetu da promeni svoje ponašanje?
Kako pomoći detetu da promeni svoje ponašanje? Određena detetova ponašanja nisu poželjna. Roditelji ih ne odobravaju i žele da ih koriguju kod svog deteta.Zelimo korigovati dečija ponašanja a ne deteVažno je uočiti ovo mesto- želimo korigovati dečija ponašanja, a ne dete. Ako ovako vidimo situaciju onda ćemo se usmeriti u…
Opadanje kose zbog Corona virusa
Opadanje Kose i Corona Virus
Svakim danom se broj ranih i kasnih simptoma Corona virusa povećava, između ostalog Corona virus zahvata i kožu i kosu.Opadanje kose zbog Corona virusa  je učestalo?Značajno, difuzno opadanje kose nakon infekcije Corona virusom se beleži kod oko 30% pacijenata, to su uglavnom pacijenti koji su razvili srednje tešku i tešku…