Kako da Sami Napravimo Plastelin za Mališane!

0

Mame i Tate će se složiti – plastelina nikada dosta, a mališani obožavaju igru sa plastelinom! Napravite sami plastelin od sastojaka koje ima svako domaćinstvo. Možete i decu uključiti u postupak pravljenja plastelina.

Razvoj fine motorike

Razvoj fine motorike

Sjajna ideja mame Marijane za zabavu i razvoj kreativnosti, fine motorike kod dece ali   i ukupni psihomotorni razvoj! Zajedno se mogu igrati i deca različitog uzrasta i uživati u igri, ili se igrati sa roditeljima. 

 

 

 

Mama Marijana Filipović,  koja je master vaspitač, ponudila je i odlično rešenje ako kod kuće nemate plastelin za decu, ili ga nemate u dovoljnoj količini – možete napraviti smesu od testa. Testo ćemo obojiti prehrambenim bojama koje obično imamo u našoj kuhinji za izradu kolača ili bojenje jaja!!!  Domaći plastelin može da se koristi vise puta. Čuvajte  ga u kesicama ili plastičnim kutijicama,  na hladnom -u frižideru.

Kako da sami napravimo plastelin za mališane (1)

Evo i recepta: 

Materijal: 

  • 2,5 šoljice brašna (koristite šoljice za kafu  ne vellike,već klasične šoljice),
  • 1,5 kašika ulja,
  • 1 limuntus,
  • pola šoljice soli,
  • jestiva boja za kolače ili boja za farbanje jaja,
  • 2,5 šoljice ključale vode.

 

Postupak:  Praškaste sastojke pomešati, a vodu zagrejati do ključanja i umešajte sa praškastim sastojcima. Kada se testo malo prohladi, masu podelite u loptice i  svaku lopticu sjedinite sa drugom bojom (premesite) .

Plastelin je spreman za igru! 

Uživajte u igri sa mališanima. Hvala Mama Marijana na kreativnoj ideji. Šaljite nam i vi vaše ideje za igru sa mališanima.

 

Share.

About Author

Comments are closed.