Kako Da se Ohrabrimo – Korak br. 4

Kako Da se Ohrabrimo

Sadržaj

Kako da se ohrabrimo – ohrabrivanja sebe i sagledavanja svoje jačine uz pomoć zamišljenog razgovora (sa nekim ili sa sobom kakva želimo da budemo).

Zamislite situaciju u kojoj vi i osoba koju ste odabrali u prvom koraku razgovarate. To može da bude na mirnoj plaži, u prepunom kafiću, dok šetate kroz šumu ili možete da zamislite tu osobu kako sedi pored vas upravo tu gde se nalazite.

Kako da se ohrabrimo u trudnoći, evo i 4. koraka

Šta može biti od pomoći?

Ono što može da bude od višestruke pomoći je da zamislite sebe u budućnosti (ili sadašnjosti kada ste trudnica) onakvu kakva biste želeli da budete. Zamislite da ste već sada ta osoba i zamislite kako biste sada razmišljali i kako biste se osećali. Šta biste sebi rekli da se smirite. Zamislite se isto tako u nekoliko situacija koje vas plaše. Sasvim se uživite u tu vašu moguću Ja, zaista budite ona na nekoliko minuta. Vi možete da postanete izuzetno hrabra i optimistična osoba, to je mogućnost koja je potpuno živa u vama.

Kako Da se Ohrabrimo

Neka se razgovor odvija spontano

Samo pustite da u vašoj mašti ta osoba kaže ono što ima da kaže. Ne razmišljajte o tome da li bi ona to zaista rekla. Postavite joj pitanje i zamislite njen ohrabrujući odgovor. Iznesite joj svoj strah i pustite je da vas razuveri i osnaži.  Samo vi možete da postavite granice svojoj mašti.

Ukoliko vam je neugodno da zamišljate vizuelno, vi napišite pismo. To može da bude pismo sebi u budućnosti, u kojem možete reći sve utešne i ohrabrujuće reči. Ili svojoj bebi, gde joj govorite kako je lepa budućnost čeka i kako ima svu sposobnost da bude veoma, veoma hrabra. (Na taj način vi se obraćate i onom malom, uplašenom delu sebe.)

Kada se osetite ohrabreni

Kada se osetite dovoljno ohrabreni i ojačani, polako se prebacite u stvarnost. Ponovo kratko obratite pažnju na svoje disanje i telo i vaša meditacija je gotova.

Mogućnosti naše mašte su neograničene. Kada jednom steknemo rutinu u primeni imaginacije, koristićemo je za rešavanje bilo kojih velikih ili malih, svakodnevnih problema. Na nama je da iskoristimo sve one lepe sposobnosti koje nam naš mozak pruža.

avatar
Psihoterapijom se bavi od 2010. godine, najviše iskustva ima u radu sa problemom samopouzdanja i psihologijom traume.

Podeli ovaj članak sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Skype
Email
Oktal - Multimam Jan24 Side
Femibion 1 i 2
Femibion
Femibion 2
Femibion 1 i 2
Femibion
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Najnoviji članci

Progesteron – Simptomi i posledice manjka i viška progesterona

Beba ima zatvor – Simptomi, uzroci i lečenje opstipacije

5 problema sa kožom i bezbedni tretmani u trudnoći

Kada počinje postporođajna depresija i koliko može trajati?

4 najčešće promene odnosa sa partnerom tokom trudnoće

Preporučujemo vam...

Kad kažemo roditeljstvo nekad i sad ne moramo da idemo mnogo daleko u prošlost kako bismo uočili bitne razlike. Dovoljno je da uporedimo period kad smo mi bili deca i...

Neusaglašenost roditelja u vaspitanju deteta nije retkost. Često se dešava da par kada postane roditelj nema istu ideju o vaspitanju deteta. Koliko god da su se slagali pre dolaska bebe...

Ima mnogo znakova i signala koji ukazuju da je dete pod stresom. Za roditelje to nije uvek lako prepoznati, zavisi od uzrasta detetovog i od detetovo ličnosti. Kako prepoznati da...

Bliže nam se praznici, čemu se deca raduju tokom praznika? Pred nama je predivno doba godine. Svi su nekako euforični i puni ljubavi. Radujemo se kićenju jelke, poklonima, svim nekim...