Masaža Lica Bebe

Masaža Lica Bebe

Masaža lica bebe uobičajeno je u sklopu masaže celog tela bebe. Pri masaži bebinog lica, treba obratiti pažnju na svaku celinu lica.

Kako masiramo bebi lice?

Krenuti od čela, obrva, zatim preko obraza do usta i brade i cele vilice. Svaki pokret možete ponoviti nekoliko puta. Za masažu ćemo koristiti biljna ulja, poput ulja slatkog badema, ulja klice pšenice ili  avokadovog ulja.

  • Pre masaže, naneti preparat na vaše prste, razmazati, pa tek onda položiti ruke na bebino čelo, i lagano prelaziti spojenim prstima od sredine čela ka slepoočnicama.
  • Zatim, pridržavajte bebinu glavicu šakom, a palčeve spojite između obrva i istovremeno ih pomerajte, prelaziti po obrvama, od sredine čela ka slepoočnicama. Važno je da ne prekrivate bebi oči, da može da vas vidi svakog trenutka.
  • Nakon obrva, na sličan način prelazite palčevima po jagodicama, od nosa ka ušima, nekoliko puta.
  • Spustite palčeve još malo niže, pa pređite i iznad bebine gornje usne, od sredine ka uglovima usana i ispod bebine donje usne, od sredine ka uglovima usana.
  • I za kraj, crtajte kružiće po obrazima, u početku male pa sve veće i veće.

Masaža Lica Bebe

Dok masirate bebu, uspostavljate bliski kontakt!

Ne zaboravite da ovo nije samo  masaža lica, već i prilika za uspostavljanje bliskosti, da se bebi osmehujete, pričate sa njom, pričajte joj koji deo lica joj masirate, šta radite, imitirate njene izraze lica i ona će imitirati vaše. A možda vas beba i počastiti nekim osmehom!

Budite samouvereni!

Svako može da nauči da masira svoju bebu. Budite sigurni da ne možete da naškodite bebi. Naprotiv. To je i predivan način da kvalitetno provedete vreme sa bebom, da uživate u prvim nedeljama i mesecima. Ubrzo, beba će porasti, a vama ostaju dragocene uspomene.

Ako se odlučite da prođete obuku masaže bebe, znajte da pri obuci, masažu izvode isključivo roditelji, dok instruktor pokazuje pokrete na lutki. Pre masaže roditelj uči da se opusti, kao i da bolje komunicira sa bebom.

Ako masirate bebu uljem

Potrudite se da soba bude dovoljno ugrejana, pripremite peškir na kome će beba da leži. Obzirom da će beba biti na stomaku, izbegavajte da masirate leđa odmah posle jela. Možete je položiti na krevet ispred vas, ili je uzeti u krilo, položiti preko vaših kolena. Sipajte ulje u vaše ruke, protrljajte da biste ga zagrejali i počnite. Razmažite ga celom površinom, počnite od donjeg dela leđa ka vratu. Sve pokrete koje smo prethodno opisali, možete da primenjujete i sa uljem. Koncentrične krugove, krugovi oko lopatica i donjeg dela leđa, štipkanje mišića ramenog pojasa, osmice oko mišića koji opružaju leđa i dlanom duž celih leđa, od vrata naniže. Ponovite nekoliko puta i neka svaki put jačina vašeg stiska bude manja i manja, dok se ne završi laganim dodirom.

Masaža Lica Bebe

Koja ulja koristiti za masažu bebe?

Da podsetimo, za masažu beba prednost treba dati biljnim uljima kao što su  ulja slatkog badema, ulja klice pšenice i avokadovo ulje.

Uživajte u svakom trenutku dok masirate bebu jer će ubrzo doći vreme kada će ona porasti i masirati Vas kroz igru!

Svoj rad je usmerila na edukaciju roditelja u školama roditeljstva, on line predavanjima za roditelje i na drugim mestima okupljanja roditelja male dece.
Preporučujemo vam...
Prirodno lečenje ureaplazme
Prirodno lečenje ureaplazme je preporučeno pored antibiotika
Zašto je prirodno lečenje ureaplazme preporučeno pored antibiotika? Upotreba antibiotika je neophodna. Ali poželjno je u lečenju vaginalnih bakterijskih infekcija uključiti i prirodne preparate na biljnoj bazi. Prirodno lečenje ureaplazme Koja je uloga eteričnih ulјa aromatičnih bilјaka sa antibakterijskim, antifungalnim, antivirusnim i citotoksičnim svojstvima? Vaša terapija kod prirodnog lečenja ureaplazme…