Masaža Bebe – Masaža Lica Bebe

0

Pri masaži bebinog lica, treba obratiti pažnju na svaku celinu lica. Krenuti od čela, obrva, zatim preko obraza do usta i brade i cele vilice. Svaki pokret možete ponoviti nekoliko puta.

Za masažu ćemo koristiti biljna ulja, poput ulja slatkog badema, ulja klice pšenice ili  avokadovog ulja.

masaza-bebe-masaza-lica-bebe-clanak-1

  • Pre masaže, naneti preparat na vaše prste, razmazati, pa tek onda položiti ruke na bebino čelo, i lagano prelaziti spojenim prstima od sredine čela ka slepoočnicama.
  • Zatim, pridržavajte bebinu glavicu šakom, a palčeve spojite između obrva i istovremeno ih pomerajte, prelaziti po obrvama, od sredine čela ka slepoočnicama. Važno je da ne prekrivate bebi oči, da može da vas vidi svakog trenutka.
  • Nakon obrva, na sličan način prelazite palčevima po jagodicama, od nosa ka ušima, nekoliko puta.
  • Spustite palčeve još malo niže, pa pređite i iznad bebine gornje usne, od sredine ka uglovima usana i ispod bebine donje usne, od sredine ka uglovima usana.
  • I za kraj, crtajte kružiće po obrazima, u početku male pa sve veće i veće.

masaza-bebe-masaza-lica-bebe-clanak-2

Ne zaboravite da ovo nije samo  masaža lica, već i prilika za uspostavljanje bliskosti, da se bebi osmehujete, pričate sa njom, pričajte joj koji deo lica joj masirate, šta radite, imitirate njene izraze lica i ona će imitirati vaše. A možda vas beba i počastiti nekim osmehom!

Share.

About Author

Comments are closed.