Masaža Lica Bebe

0

Pri masaži bebinog lica, treba obratiti pažnju na svaku celinu lica.

Kako masiramo bebi lice?

Krenuti od čela, obrva, zatim preko obraza do usta i brade i cele vilice. Svaki pokret možete ponoviti nekoliko puta. Za masažu ćemo koristiti biljna ulja, poput ulja slatkog badema, ulja klice pšenice ili  avokadovog ulja.

masaza-bebe-masaza-lica-bebe-clanak-1

  • Pre masaže, naneti preparat na vaše prste, razmazati, pa tek onda položiti ruke na bebino čelo, i lagano prelaziti spojenim prstima od sredine čela ka slepoočnicama.
  • Zatim, pridržavajte bebinu glavicu šakom, a palčeve spojite između obrva i istovremeno ih pomerajte, prelaziti po obrvama, od sredine čela ka slepoočnicama. Važno je da ne prekrivate bebi oči, da može da vas vidi svakog trenutka.
  • Nakon obrva, na sličan način prelazite palčevima po jagodicama, od nosa ka ušima, nekoliko puta.
  • Spustite palčeve još malo niže, pa pređite i iznad bebine gornje usne, od sredine ka uglovima usana i ispod bebine donje usne, od sredine ka uglovima usana.
  • I za kraj, crtajte kružiće po obrazima, u početku male pa sve veće i veće.

masaza-bebe-masaza-lica-bebe-clanak-2

Dok masirate bebu, uspostavljate bliski kontakt!

Ne zaboravite da ovo nije samo  masaža lica, već i prilika za uspostavljanje bliskosti, da se bebi osmehujete, pričate sa njom, pričajte joj koji deo lica joj masirate, šta radite, imitirate njene izraze lica i ona će imitirati vaše. A možda vas beba i počastiti nekim osmehom!

Budite samouvereni!

Svako može da nauči da masira svoju bebu. Budite sigurni da ne možete da naškodite bebi. Naprotiv. To je i predivan način da kvalitetno provedete vreme sa bebom, da uživate u prvim nedeljama i mesecima. Ubrzo, beba će porasti, a vama ostaju dragocene uspomene.

Ako se odlučite da prođete obuku masaže bebe, znajte da pri obuci, masažu izvode isključivo roditelji, dok instruktor pokazuje pokrete na lutki. Pre masaže roditelj uči da se opusti, kao i da bolje komunicira sa bebom.

Share.

About Author

Comments are closed.