Da li se u trudnoći smeju koristiti proizvodi za hemijski tretman kose? (farbanje kose, minival, keratin tretman, pramenovi…)

0

Iako nema dokaza o negativnom uticaju proizvoda za hemijski tretman kose na trudnoću i bebu, stručnjaci se slažu u jednom – ne treba ih koristiti u prvom trimestru trudnoće.

Da li se u trudnoći smeju koristiti proizvodi za hemijski tretman kose (1)

Kovrdžanje kose (minival) i ispravljanje kose (popularni keratin tretman) treba ostaviti za period nakon trudnoće i perioda dojenja. Ukoliko baš postoji potreba za farbanjem kose, treba izbegavati prvi trimestar. U svakom slučaju bolje je posvetleti kosu (pramenovi uz foliju), jer tada nema direktnog kontakta proizvoda sa kožom glave.

 

 

Pramenovi uz foliju su bolji izbor od farbanja kose!

Pojedini stručnjaci preporučuju farbe bez amonijaka za farbanje kose u trudnoći (na kutiji proizvoda piše ammonia-free proizvodi), međutim treba imati u vidu da te farbe umesto amonijaka sadrže samo nego drugo jedinjenje koje obavlja “posao” amonijaka, dok su peroksidi i sintetske boje (oko kojih se i vodi polemika) i dalje tu. Čak i u pojedine poizvode koji se reklamiraju kao prirodne boje za kosu može “zalutati” neka sintetska boja.

Share.

About Author

Comments are closed.