Torba za izlazak iz porodilišta – 8 važnih stvari za bebu

torba za izlazak iz porodilista

Sadržaj

Torba za izlazak iz porodilišta treba da je spremna pre porođaja a nju će vam doneti u porodilište. Mame  pitaju, šta treba spakovati u posebnu torbu koju će joj doneti, za izlazak iz porodilišta?

Šta torba treba da sadrži od stvari za bebu, a šta za vas?

Za izlazak iz porodilišta obezbedite autostolicu 0-10 ili 0-13 kg  koja mora zadovoljavati propisani standard. Ukoliko beba iz porodilišta kući ide kolima, obavezno neka bude u auto sedištu. Kupite prvo auto sedište, još pre rodjenja deteta i imaćete  vremena da istražite i izaberete odgovarajuće. Ali i da se upoznate sa tim kako se sedište postavlja i funkcioniše. Uverite se da je sedište automobila pravilno instalirano u skladu sa uputstvima proizvođača pre nego što beba izađe iz bolnice. Pažljivo čitate uputstvo? To je izuzetno važno! Najsigurnije mesto za ugradnju auto sedišta  nalazi se na sredini zadnjeg sedišta u suprotnom smeru od smera vožnje. Ukoliko nije moguće montiraju se iza vozačevog ili suvozačevog sedišta.

torba za izlazak iz porodilista
Torba za izlazak iz porodilišta treba da bude spremna pre odlaska u porodilište. Posle porođaja, doneće vam je u porodilište.

Šta torba za izlazak iz porodilišta treba da sadrži za bebu?

  • Pelene za bebu ili 2-3 tetra pelene.
  • Uz pelenu za jednokratnu upotrebu potrebno je spakovati 2-3 pelene za široko povijanje
  • 1 body benkicu.
  • 1 odelce za bebu (zavisno od godišnjeg doba i spoljašnje temperature, ako je hladno 1 jaknica).
  • 1 pamučna kapica (zimi i  vunena preko nje).
  • 1 par čarapica (ako je odelce bez čarapica).
  • 1 prekrivač.
  • 1 vreća za bebe ili skafander ukoliko je spoljašnja temperaturan niska.

Šta torba za izlazak iz porodilišta treba da sadrži  za mamu?

Torba treba da sadrži i garderobu za izlazak mame iz porodilišta. Garderoba za mamu treba po veličini da odgovara veličini garderobe koju je trudnica nosila sa 6 meseci trudnoće.

Torba za odlazak u porodilište je već spremna, sada i torba za izlazak iz porodilišta! Pripremljene su i stvari koje će vas dočekati kada stignete u svoj dom sa bebicom. To unosi jedno olakšanje kod trudnice!

torba za izlazak iz porodilista
Porodili ste se i znate da ste sve već porođaja pripremili za izlazak sa novim članom porodice. Bićete zato relaksirani.

Dilema mama posle porođaja

Ono što predstavlja stalnu dilemu za svaku trudnicu jeste „Da li će se snaći u prvim danima u nezi bebe? Da li će i kada doći patronažna sestra“? Najbolji način da se osećate sigurno u pogledu ovih dilema je da napravite kontakt sa svojom patronažnom sestrom još u toku trudnoće.

torba za izlazak iz porodilista
Auto sedišta su anatomski i bezbedosno prilagodjena vašem detetu, po uzrastu i težini. Imajte u vidu da bebe imaju teže (veće) glave i slabiji vrat od starije dece, kosti još nisu dovoljno razvijene i da zadnje sedište za automobile štite Vašu bebu.

OPREMA ZA BEBU KADA STIGNE KUĆI POGLEDAJTE OVDE

ŠA JE BEBI POTREBNO U PRVIH MESEC DANA OD ODEĆE POGLEDAJTE OVDE

torba za izlazak iz porodilista
Odlazak iz porodilišta je značajan i svečani dan!

Važne informacije treba imati pre odlaska u porodilište?

Na sajtu svakog Doma zdravlja možete naći  kontakt telefon  patronažne službe. Pozovite ih, ali to učinite u periodu od 07- 09h,  jer posle tog perioda one su najčešće na terenu. Dogovorte se o patronažnoj poseti još u periodu trudnoće. U nekim gradovima postoji regulisana prijava trudnica patronažnoj službi, ali to nije svuda uređno na taj način. Ukoliko uspostavite kontakt pre porođaja imaćete  sugurnost i dobiti brojne savete koji Vam mogu biti dragoceni. I to kako u porodilištu tako i u popodnevnim satima kada stignete kući sa svojom bebom.

Pozovite Halo bebu ako imate neko pitanje ili nedoumicu kada stignete kući.

avatar
Bogato iskustvo u obuci patronažnih sestara, radu sa korisnicima Halobeba i afirmaciji dojenja.

Podeli ovaj članak sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Skype
Email
Oktal - Multimam Jan24 Side
Esensa Propomint
Gasimenti
Esensa DevitinD3k1
Femibion 1 i 2
Femibion
Femibion 1 i 2
Femibion
Femibion 2
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Najnoviji članci

Lečenje anksioznosti i depresije u trudnoći

Prevencija polenske alergije – Šta možemo da uradimo?

Jezički razvoj dece i kategorizacija

Emocije i promene raspoloženja u trudnoći – 5 pomoći

Kako biti deo detetove igre a ne prekidati samostalnu igru

Preporučujemo vam...

Lečenje anksioznosti i depresije u trudnoći je neophodno, Ali, odlučiti kako ih lečiti u trudnoći je pravi izazov, posebno u težim slučajevima. Anksioznost i depresija tokom trudnoće su uobičajene. Međutim,...

Prevencija polenske alergije može nam olakšati period kada sezonske alergije utiču na kvalitet života. Polenske alergije mogu izazvati nelagodnost i ometati svakodnevne aktivnosti. Šta mi možemo da uradimo? Prevencija polenske...

Emocije i promene raspoloženja u trudnoći su burne i česte. Ogromne fizičke i emocionalne promene, kao i promena hormona trudnoće, mogu izazvati sve. Od napada plača do besa i razdražlјivosti,...

Anksioznost i depresija u trudnoći mogu pogoditi svakoga. Ali neke  trudnice  su više izloženi riziku. Naučite simptome, faktore rizika i tretmane. Anksioznost i depresija u trudnoći Istraživanja su pokazala da oko...