Torba za Izlazak iz Porodilišta

Torba za Izlazak iz Porodilišta

Torba za izlazak iz porodilišta treba da je spremna pre porodjaja,  a nju će vam doneti u porodilište.

Šta torba za izlazak treba da sadrži od stvari za bebu, a šta za vas?

Mame  pitaju, šta treba spakovati u posebnu torbu koju će joj doneti, za izlazak iz porodilišta?  Za izlazak iz porodilišta obezbedite autostolicu 0-10 ili 0-13 kg  koja mora zadovoljavati propisani standard.

Šta torba za izlazak iz porodilišta treba da sadrži za bebu?

–  pelene za bebu ili 2-3 tetra pelene

–  uz pelenu za jednokratnu upotrebu potrebno je spakovati 2-3 pelene za široko povijanje

–  1 body benkicu

–  1 odelce za bebu (zavisno od godišnjeg doba i spoljašnje temperature, ako je hladno 1 jaknica )

– 1 pamučna kapica (zimi i  vunena preko nje)

– 1 par čarapica (ako je odelce bez čarapica)

– 1 prekrivač

– 1 vreća za bebe ili skafander ukoliko je spoljašnja temperaturan niska

Torba za Izlazak iz Porodilišta

Šta torba za izlazak iz porodilišta treba da sadrži  za mamu?

Torba treba da sadrži i garderobu za izlazak mame iz porodilišta. Garderoba za mamu treba po veličini da odgovara veličini garderobe koju je trudnica nosila sa 6 meseci trudnoće.

Torba za odlazak u porodilište je već spremna, sada i torba za izlazak iz porodilišta! Pripremljene su i stvari koje će vas dočekati kada stignete u svoj dom sa bebicom. To unosi jedno olakšanje kod trudnice!

Dilema mama posle porođaja

Ono što predstavlja stalnu dilemu za svaku trudnicu jeste „Da li će se snaći u prvim danima u nezi bebe? Da li će i kada doći patronažna sestra“? Najbolji način da se osećate sigurno u pogledu ovih dilema je da napravite kontakt sa svojom patronažnom sestrom još u toku trudnoće.

Važne informacije treba imati pre odlaska u porodilište?

Na sajtu svakog Doma zdravlja možete naći  kontakt telefon  patronažne službe. Pozovite ih, ali to učinite u periodu od 07- 09h,  jer posle tog perioda one su najčešće na terenu. Dogovorte se o patronažnoj poseti još u periodu trudnoće. U nekim gradovima postoji regulisana prijava trudnica patronažnoj službi, ali to nije svuda uređno na taj način. Ukoliko uspostavite kontakt pre porođaja stećićete  sugurnost i dobiti brojne savete koji Vam mogu biti dragoceni kako u porodilištu tako i u popodnevnim satima kada stignete kući sa svojom bebom.

Dugogodišnji šef odseka „Halobeba“ u Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd. Bogato iskustvo u obuci patronažnih sestara, radu sa korisnicima Halobeba i afirmaciji dojenja.
Preporučujemo vam...
Prirodno lečenje ureaplazme
Prirodno lečenje ureaplazme je preporučeno pored antibiotika
Zašto je prirodno lečenje ureaplazme preporučeno pored antibiotika? Upotreba antibiotika je neophodna. Ali poželjno je u lečenju vaginalnih bakterijskih infekcija uključiti i prirodne preparate na biljnoj bazi. Prirodno lečenje ureaplazme Koja je uloga eteričnih ulјa aromatičnih bilјaka sa antibakterijskim, antifungalnim, antivirusnim i citotoksičnim svojstvima? Vaša terapija kod prirodnog lečenja ureaplazme…