Torba za Izlazak iz Porodilišta

Torba za Izlazak iz Porodilišta

Torba za izlazak iz porodilišta treba da je spremna pre porodjaja,  a nju će vam doneti u porodilište.

Šta torba za izlazak treba da sadrži od stvari za bebu, a šta za vas?

Mame  pitaju, šta treba spakovati u posebnu torbu koju će joj doneti, za izlazak iz porodilišta?  Za izlazak iz porodilišta obezbedite autostolicu0-10 ili 0-13 kg  koja mora zadovoljavati propisani standard.

Šta torba za izlazak iz porodilišta treba da sadrži za bebu?

–  pelene za bebu ili 2-3 tetra pelene

–  uz pelenu za jednokratnu upotrebu potrebno je spakovati 2-3 pelene za široko povijanje

–  1 body benkicu

–  1 odelce za bebu (zavisno od godišnjeg doba i spoljašnje temperature, ako je hladno 1 jaknica )

– 1 pamučna kapica (zimi i  vunena preko nje)

– 1 par čarapica (ako je odelce bez čarapica)

– 1 prekrivač

– 1 vreća za bebe ili skafander ukoliko je spoljašnja temperaturan niska

Torba za Izlazak iz Porodilišta

Šta torba za izlazak iz porodilišta treba da sadrži  za mamu?

Torba treba da sadrži i garderobu za izlazak mame iz porodilišta. Garderoba za mamu treba po veličini da odgovara veličini garderobe koju je trudnica nosila sa 6 meseci trudnoće.

Torba za odlazak u porodilište je već spremna, sada i torba za izlazak iz porodilišta! Pripremljene su i stvari koje će vas dočekati kada stignete u svoj dom sa bebicom. To unosi jedno olakšanje kod trudnice!

Dilema mama posle porođaja

Ono što predstavlja stalnu dilemu za svaku trudnicu jeste „Da li će se snaći u prvim danima u nezi bebe? Da li će i kada doći patronažna sestra“? Najbolji način da se osećate sigurno u pogledu ovih dilema je da napravite kontakt sa svojom patronažnom sestrom još u toku trudnoće.

Važne informacije treba imati pre odlaska u porodilište?

Na sajtu svakog Doma zdravlja možete naći  kontakt telefon  patronažne službe. Pozovite ih, ali to učinite u periodu od 07- 09h,  jer posle tog perioda one su najčešće na terenu. Dogovorte se o patronažnoj poseti još u periodu trudnoće. U nekim gradovima postoji regulisana prijava trudnica patronažnoj službi, ali to nije svuda uređno na taj način. Ukoliko uspostavite kontakt pre porođaja stećićete  sugurnost i dobiti brojne savete koji Vam mogu biti dragoceni kako u porodilištu tako i u popodnevnim satima kada stignete kući sa svojom bebom.

Dugogodišnji šef odseka „Halobeba“ u Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd. Bogato iskustvo u obuci patronažnih sestara, radu sa korisnicima Halobeba i afirmaciji dojenja.
Preporučujemo vam...
Petar Đokić kreativni tata
Petar Đokić kreativni tata inspiriše svesnim roditeljstvom
Petar Đokić kreativni tata je naša inspiracija! Ako pogledate instagram nalog s_petrom, videćete i zašto! On je nova generacija očeva, koji su angažovani oko svoje dece mnogo više nego što su to bile ranije generacije. Zainteresovan za psihološki razvoj deteta i spreman da uči. Očinstvo mu je zadovoljstvo a svoja…
9 saveta za uspešno uspavljivanje bebe
U prvim mesecima roditeljstva imate utisak da nikada više nećete spavati i da ćete narednih x godina bauljati svetom umorni, sa šansom da zadremate čim zastanete na duže od pet minuta.Ipak, ne mora biti tako. Donosimo vam 10 saveta za uspavljivanje bebe uz pomoć kojih će ona mirno spavati, baš…
dete od 3 godine
Dete od 3 godine prolazi kroz važan razvojni period
Dete od 3 godine prolazi kroz važan razvojni proces. Između druge i treće godine razvojni proces deteta je često za roditelja veoma zahtevan. Poželjan pristup je –  svesno roditeljstvo.Dete od 3 godine prvi put za sebe kaže JAMnogima je poznata treća godina kao vreme dečije tvrdoglavosti, neposlušnosti, stalnih ubeđivanja i…
Vaške u kosi
Vaške u kosi – Nitolic prevencija i lečenje
Vaške u kosi su jedna od najčešćih parazitskih bolesti kod ljudi  (Pediculus humanus capitis). Vaške napadaju prvenstveno decu u uzrastu od 3 godine do 11 godina. U ređim slučajevima i mlađu decu od 3 godine. Vaške mogu zapatiti i odrasli, tako da svi članovi domaćinstva mogu da pate od ove…