Čajevi Koje Mogu da Piju Trudnice i Čajevi Koji Nisu Preporučeni

Možda ste već stekli dobru naviku da redovno pijete čajeve, i u periodu trudnoće možete da nastavite da uživate u ispijanju nekih čajeva. Ali, neki čajevi nisu više preporučeni u ovom periodu i treba ih ostaviti za neke dane u budućnosti.

Čajevi mogu mnogo više nego samo da utole žeđ ili da nas opuste. U čaju se krije hranljivost, lekovitost i prirodna pozitivna snaga biljaka koju unosimo na lak i jednostavan način u naš organizam. Neke biljke koje se koriste za pripremanje čajeva, koji su vam dozvoljeni, možete  koristiti i kao začinsko bilje pri pripremi hrane, u malim količinama.

Koje čajeve ne treba piti u trudnoći?

Trudnice svakako ne treba da piju “prave” čajeve: zeleni čaj, crni čaj  i oolong čaj  (ruski, kineski, indijski, java, cejlonski i sl.).Zato ćemo navesti samo takozvane, domaće čajeve.

Prilikom kupovine čajeva u filter vrećicama ili instant čajeva,  obavezno proverite sastav, jer proizvođači u velikom broju slučajeva,  koriste i dodatne biljke uz dominantnu biljku, radi poboljšanja ukusa!

Kod čajeva od svežih ili osušenih trava sigurni ste od koje biljke ste pripremili čaj. Važno je prilikom pripreme voditi računa o količini bilja, čaj preliti ključalom vodom i ostaviti da odstoji nekoliko minuta poklopljeno i nikako ne treba čaj vraćati na vatru.

Koje čajeve trudnice mogu da piju posle trećeg meseca tudnoće?

Cajevi Koje Mogu da Piju Trudnice i Cajevi Koji Nisu Preporuceni

  • Nana se koristi protiv nadimanja i pije se ujutru pre jela;
  • Matičnjak se pije uveče pre spavanja;
  • Čaj od đumbira umanjiće problem jutarnje mučnine;
  • Čaj od koprive preporučen je za trudnice koje imaju problem anemije;
  • Ako trudnica ima problem sa opscipacijom, pije čaj od divlje nane posle jela;
  • Šipak, zbog toga što sadrži vitamin C, se preporučuje kod prehlada ili za poboljšanje imuniteta.

Koje čajeve trudnica ne treba da piju?

Čajevi Koji Su Preporučeni i Koji Nisu Preporučeni Trudnicama

 

Savet za konzumaciju čajeva

Biljke koje se koriste kao čaj, sadrže veoma aktivne i moćne materije, pa ako nismo oprezni ili preterujemo u količinama, možemo postići i suprotan efekat.

Zato bi preporuka bila sledeća: za uživanje i okrepljenje izaberite ukuse koji vam se dopadaju i koji su vam dozvoljeni u periodu trudnoće, i menjajte vrste čajeva. Uživajte.

Ledeni čajevi

U letnjem periodu , ali i u zimskom, preporučljivi su  i ledeni čajevi, koje možete sami pripremiti od voća ali i domaćih čajeva koji su vam dozvoljeni. Ledeni čaj se može začiniti cimetom u prahu, đumbirom u prahu  ili pivarskim kvascem, i tada ćemo dobiti biološki vredan napitak. Ukoliko kupujete gotove proizvode obratite pažnju na sadržaj šećera ali i tačan sastav. Najbolje je da se pre upotrebe bilo kog čaja, konsultujete  sa svojim  lekarom.

U svojoj bogatoj karijeri najviše pažnje posvetila je lekovitom bilju i narodnoj medicini.
Preporučujemo vam...
Enterosgel i detoksikacija
Enterosgel i detoksikacija
Enterosgel i detoksikacija – DA jer ovim preparatom, štiti se vaš imunološki sistem. Bezbedan za primenu kod dece, trudnica i odraslih.Zašto je oslabljen imunološki sistem dece i odraslih?Klimatske promene i globalno otopljavanje pogoduju širenju i razvoju poznatih virusnih infekcija. Zatim alergijskih manifestacija (nutritivnih i inhalatornih) i pojavi i razvoju novih,…
Šta beba u 1. godini ne treba da jede
Šta beba u 1. godini ne treba da jede
Mame pitaju, šta beba u 1. godini ne treba da jede? Jer, period uvođenja nemlečne hrane je doba tokom koga su roditelji posebno posvećeni brizi da dete dobije što kvalitetniju hranu.Šta beba u 1. godini ne treba da jede Jedan od osnovnih principa zdrave ishrane je uvođenje što više raznovrsnih namirnica.…
mama koja pravi Tihe knjige
Tamara Jeremić, kreativna mama koja pravi Tihe knjige
Naša kreativna mama koja pravi Tihe knjige, po struci je diplomirani ekonomista EKOF-a. Kreativac, i vlasnica jednog malog biznisa po imenu Kreativna Iglica.Mama koja pravi Tihe knjigeMožda će i vama biti inspiracija Tamara Jeremić? Možda i vi oslušnete svoje skrivene talente? I dopustite im da vas pokrenu i promene život.…