Prenatalna Muzička Komunikacija

0

Tokom trudnoće, žena prolazi kroz jedan od najvažnijih perioda. Počinje se stvarati  jedno novo biće – život.  Primena muzike u trudnoći ima za cilj uspostavljanja i održavanja bolje komunikacije između majke i bebe. Slušajući određeni muzički komad i/ili pevajući bebi majka je u mogućnosti da prenese jaku poruku. Na taj način oni mogu dvosmerno da komuniciraju, rastući zajedno u harmoniji.

Nije li muzika sjajan način da kroz nju podelite svoju ljubav sa vašom još nerođenom bebicom? Slušanje posebno odabrane muzike predstavlja zajedničko iskustvo koje delite obostrano.

Izlaganje bebe muzici ne predstavlja samo delenje vaše (muzičke)  preferencije sa bebom već omogućuje i bebi da koristi muziku kao način konekcije sa svojom mamom.

prenatalna muzička komunikacija (1)

Studije su pokazale da majke koje su svirale, pevale ili pak čitale priče svojim bebicama još u stomaku osećale su jaču emotivnu vezu, takođe su bile manje sklone postnatalnoj depresiji u poređenju sa majkama koje nisu koristile bilo kakav vid prenatalne stimulacije. Zaključujemo da muzika može svakako da pomogne u stvaranju prelepog povezujućeg iskustva, smanjuje stres tokom trudnoće, ali i da stimuliše ravoj bebinog mozga, poboljša san….

Share.

About Author

Comments are closed.