Prevencija Ekcema Kod Beba Počinje u Trudnoći

0

U odbrani i jačanju imunog sitema  od značaja su izbegavanje stresa, zdrav san, pravilna ishrana i primerena fizička aktivnost  (zdravi stilovi života).

Hormonske promene tokom trudnoće utiču na pad imunog sistema pa su zato pravilna ishrana i suplementacija izuzetno važne u ovom periodu. Dobar imunitet značajan je za zdravlje mame i bebe, ali studije pokazuju da su dobro zdravlje i jak  imunitet trudnice , pored drugih faktora, jedan od važnih za prevenciju alergijskih reakcija kod bebe i deteta.

Dobro balansirana ishrana podrzumeva dnevni unos svih potrebnih materija, posebno esencijalnih. Kada je to teško sprovesti, treba suplementirati ishranu. U borbi za bolji imunitet pravi prijatelj su i probiotici, koje treba koristiti uz pravilnu ishranu!

Kada je teško sprovesti potrebni dnevni unos svih nutrijenata, treba suplementirati ishranu.

Gravidon A

Gravidon A za trudnice i dojilje sa 12 vitamina, 9 minerala, najnovijom generacijom folata, đumbirom i probiotikom, osmišljena je da pokrije skoro sve potrebe u ishrani koje ovaj izazovni period nudi. Dodatak đumbira smanjuje mučnine, vraća energiju i podiže imunitet. Dodatna suplementacija probioticima pokazala se uspešnom kod podizanja imuniteta budućih mama i njihovih beba, kao i kod prevencije atopijskog dermatitisa i zdravstvenih tegoba u koje nas tokom života ovaj problem može uvesti. Naučna istraživanja o uticaju probiotika na precenciju ekcema.

Šta kažu stručne studije i istraživanja?

Brojne studije sprovedene poslednje decenije ukazuju da se pojava alergijskih reakcija kod dece može prevenirati i smanjiti broj,  pravilnom ishranom i dobrim imunim odgovorom trudnice, i u prvim mesecima života bebe. Dojenje je svakako Pogledajte sprovedena ispitivanja na našem sajtu u rubrici Više informacija /Studije.

Istraživanja su pokazala da primena određenih sojeva laktobacila tokom trudnoće i tokom prvih 6 meseci života novorođenčeta može umanjiti ispoljavanje simptoma ekcema čak za 50%.  Pored ostalih blagodeti naučno je utvrđeno da dojenje suzbija nastanak ekcema, pa je, ukoliko ste u mogućnosti, dojenje preporuka.

Promo članak

Share.

About Author

Comments are closed.