Vitamil K1D3 i Vitamil D3

Vitamil K1D3 sadrži vitamine K1 I D3 neophodne bebama od rođenja do trećeg meseca, Vitamil D3 sve do treće godine.

Vitamin K1 neophodan je vašem novorođenčetu, neposredno po rođenju ali  i u prvih tri meseca života, dok vitamin D3 mnogi pedijatri preporučuju ne samo u prvim mesecima, već i tokom prve, druge i treće godine života deteta, najčešće tokom zimskih meseci.

Vitamini K1 i D3 pripadaju grupi liposolubilnih vitamina pa su u Vitamilu K1+D3 rastvoreni su u visoko prečišćenom maslinovom ulju proizvedenom pod strogo kontrolisanim uslovima.

Od prvog dana novorođenčeta, Vitamil K1D3 i Vitamil D3

Vitamil K1D3

Vitamin K

Vitamin K je  značajan za formiranje faktora koagulacije krvi.  Novorođenče ga dobija odmah po rođenju još u porodilištu, ali se primenjuje i naknadno ukoliko se beba hrani majčinim mlekom. Novorođenčad uglavnom ima nizak status vitamina K, kako zbog male rezerve u jetri zbog nedovoljnog prolaska vitamina K kroz placentu, tako i zbog nedovoljno razvijene gastriointestinalne mikrobiote neophodne za sintetizu vitamina K u dovoljnoj količini.

Preporuke za produžen unos vitamina K1 do trećeg meseca se odnose pre svega na novorođenčad koja su na prirodnoj ishrani (za razliku kod humanog mleka mlečne formule obezbeđuju dnevne potrebe vitamina K od 25 mcg), kao i kod novorođenčadi posle teške i/ili kod produžene neonatalne žutice, u slučaju primene antibiotika, kao i uzimanja određenih lekova od strane majke (antibiotici; antipepileptici). Posle 3. meseca života prestaje potreba za dodatnim unosom vitamina K. Neželjeni efekati primenom Vitamina K1 nisu zabeleženi. Preporučene dnevne doze ne treba prekoračiti.


Psihoterapeut Kurjački (34)
Vitamil D3,  važan vitamin za novorođenče i malo dete

Vitamin D  je neophodan za regulisanje metabolizma kalcijuma u organizmu, za resorpciju kalcijuma iz digestivnog trakta, ali i za ugradnju kalcijuma u kosti i zube. Kalcijum daje čvrstinu kostima, ali je važan i za normalno funkcionisanje skoro svih organa, a naročito srca, mišića, nerava. Važan vitamin još od uzrasta novorođenčete i na dalje u razvoju deteta. Kod odojčadi koje su na ishrani majčinim mlekom zbog slabog prelaska vitamina D iz majčinih rezervi u mleko, u cilju prevencije rahitisa, preporučuje se suplementacija odojčadi vitaminom D.

Vitamil bez pozadine (1)

Vitamil D3 doprinosi održavanjui normalne funkcije mišića, ali i normalnog procesa deljenja ćelija i značajnom osnaživanju imuniteta.

Nikada nemojte stavljati celu kapsulu deci u usta. Istisnite samo njen sadržaj.  Ovaj proizvod se može koristiti samo pod medicinskim nadzorom. Proizvod se ne sme primenjivati kod dece alergične na neku od komponenata.

 

PROMO ČLANAK

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Preporučujemo vam...
Rešite se pelenskog ojeda u 2 koraka
Rešite se pelenskog ojeda u 2 koraka
Pelenski ojed bebe je čest problem sa kojim se majke susreću. Koža bebe je osetljiva i nežna, a imunski sistem nezreo, tako da se svaka lezija kože mora ozbiljno shvatiti. Za potpuno funkcionalno i strukturno sazrevanje kože potrebne su i dve do tri godine.Šta je to pelenski ojed?Pelenski ojed (osip…
Olakšajte prirodni porođaj – Dianatal akušerski gel za lakši porođaj
Trudnice o izboru načina porođaja razmišljaju većinom u drugoj polovini trudnoće, najčešće u trećem trimestru. Predstavićemo vam podršku na porođaju. Informišite se o svim mogućnostima koje mogu olakšati i obezboliti porođaj, skratiti trajanje porođaja, obilazite porodilišta, ukoliko ima tih mogućnosti, gledajte uslove, raspitajte se… Ukoliko ste se opredelili za vaginalni…