Zadržimo od praznika ono najbolje!

Zadržimo od praznika ono najbolje

Zadržimo od praznika ono najbolje! Šta sve možemo od prazničnih pustolovina da ponovimo i drugim danima tokom godine?

Planovi pred praznik

Možda ste imali velike i lepe planove za praznike sa decom. Možda ste želeli da im ovu Novu godinu i Božić napravite posebno čarobnim. Da se tokom zimskog raspusta zbližite i napravite im mnogo lepih novih uspomena. Možda ste želeli da im se, bivajući srećni i zabavni za praznike, iskupite i odužite za to što možda niste bili takvi u poslednje vreme. Možda ste želeli da se nešto bitno u vašem životu počne menjati na bolje počevši od praznika nadalje. Možda ste doneli pametne i neophodne novogodišnje odluke za sebe.

Zadrzimo od praznika ono najbolje
Pravljenje raznih ukrasa čini radost cele godine.

Možda ste ostvarili veliki deo onoga što ste planirali i želeli za praznike. Sjajno! Bravo! Ali, ako ste poput mnogih drugih ljudi, doživeli ste neke lepe trenutke tokom prazničnih dana, ali većina vaših dobrih planova ostala je neostvarena.

Zadržimo od praznika ono najbolje

Razmislite šta sve možete od prazničnih pustolovina da ponovite i drugim danima tokom godine? Da pravite kolačiće sa decom, medenjake i pogačice sasvim sigurno možete bilo kada. I na proleće i na leto. Možete praviti ukrase od krep papira, crtati proletnje motive i bojiti ih sa decom. Ili na Internetu pronaći besplatne već gotove crteže za bojenje – samo ukucajte „Printable coloring pages“. Uvek možete svetlećim lampicama ukrasiti dvorište i tokom letnjih noći. Izgledaće jednako čarobno. A sigurno vam niko neće zameriti ako ga iznenadite nekim malim „novogodišnjim“ poklonom.

Zadrzimo od praznika ono najbolje
Bašta ili terasa ukrašeni noću daće vam pravi osećaj prazničnog raspoloženja.

Odluka za novi početak

Možete odrediti sebi dan za novi početak u svakom godišnjem dobu! Po jedan dan u januaru, u aprilu, u julu i u oktobru, recimo. Meni se to čini mnogo prirodnijim nego da imamo samo jedan dan kada sređujemo račune i donosimo nove odluke. Neophodno nam više od toga.

Potražite još praznika tokom godine koji bi mogli biti zanimljivi vama i deci. I koje biste mogli usvojiti i slaviti ih ubuduće. Sigurno postoje mnogi običaji koje smo zapustili i zaboravili. Osim toga, naša slovenska mitologija prebogata je praznicima i običajima koje bi moglo biti lepo oživeti opet. Ja upravo sa decom istražujem naše slovenske bogove. Uvek istovremeno dobre i loše njihove ćudi i tražimo svoje omiljene.

Zadrzimo od praznika ono najbolje
Potražite još praznika tokom godine koji bi mogli biti zanimljivi vama i deci.

Šta je to što ste želeli da doživite tokom praznika?

Kakva su to osećanja? Osećaj povezanosti sa svojom porodicom? Nove, velike ambicije i nada? Uzbuđenje u iščekivanju budućnosti, entuzijazam? Vera? Bezbrižnost? Kako praznici uspevaju da vam te osete donesu? Oni sigurno ne moraju biti vezani isključivo za Novu godinu i zimu. Razmislite kako biste ih mogli ponoviti i drugim danima tokom godine.

Novogodišnje svođenje računa

Ako niste postigli skoro ništa od onoga čemu ste se nadali, ne zamerajte sebi. Ne kinjite sebe nepravedno jer to što ste želeli je sigurno bilo nešto veliko i značajno. Nešto što menja život na bolje, zar ne? A za takve promene nije dovoljna jedna noć, makar i novogodišnja. Za to treba trud i rad i prihvatanje mnogobrojnih padova i izneveravanja sebe. Znam da ste do sada već silan trud uložili. Teško je, ali pomislite samo kako ćete se osećati jednom kada shvatite da ste to postigli!

Zadrzimo od praznika ono najbolje
Pravljenje kolačića zajedno, pravi je praznik!

Bogatstvo i sreća u porodici

Kada, recimo, budete sedeli u restoranu sa svojom porodicom i vodili zabavne, iskrene razgovore i osetili snažnu bliskost sa svakim od njih. Tada pomislite kako ne biste radije bili nigde drugde na planeti nego tu, sa njima, baš takvima kakvi jesu. Ili jednom kada shvatite da možete verovati sebi da ćete sebe čuvati. I da ćete uvek raditi ono što je za vas dobro, bilo to prijatno ili ne. Drugim rečima, kada postignete ono što se zove samokontrola i snaga volje. Ili kada jednog dana nađete zapis iz svog današnjeg dnevnika i shvatite da više niste ni nevoljeni ni usamljeni. Da uživate u društvu mnogobrojnih divnih ljudi koje volite i koji vas vole. Da imate lepu zdravu porodicu i da se ni za šta više ne osećate ni stari ni da ste zakasnili. Zar to neće biti vredno svakog truda i ponovnog podizanja kada padnete?

Psihoterapijom se bavi od 2010. godine, a najviše iskustva ima u radu sa problemom samopouzdanja i psihologijom traume. U ljudima koji joj se obrate za pomoć traži njihove snage i izvore hrabrosti, a ti izvori su često veoma specifični i jedinstveni za tog čoveka.
Preporučujemo vam...
Prirodno lečenje ureaplazme
Prirodno lečenje ureaplazme je preporučeno pored antibiotika
Zašto je prirodno lečenje ureaplazme preporučeno pored antibiotika? Upotreba antibiotika je neophodna. Ali poželjno je u lečenju vaginalnih bakterijskih infekcija uključiti i prirodne preparate na biljnoj bazi. Prirodno lečenje ureaplazme Koja je uloga eteričnih ulјa aromatičnih bilјaka sa antibakterijskim, antifungalnim, antivirusnim i citotoksičnim svojstvima? Vaša terapija kod prirodnog lečenja ureaplazme…