Koliko Često Treba Prati Kosu?

0

Trudnice se često pitaju da li je dobro da češće ili ređe peru kosu. Njihova briga se odnosi i na preparate koji se koriste za pranje kose i razmišljaju o tome da li pojedini sastojci šampona za pranje kose mogu uticati i na bebu. 

Koliko često treba prati kosu (1)

Kosu treba prati kada je kosa masna i prljava, dovoljno je na svaka tri dana. Češće pranje kose šamponom može dovesti do preteranog uklanjanja sebuma, odnosno preteranog odmašćivanja kože glave i kose. Sastojci kozmetičkih proizvoda za pranje i negu kose,  koji su, za razliku od proizvoda za negu kože, u mnogo kraćem kontaktnu sa kožom glave, ne mogu preko kože glave majke doći do bebe. Ukoliko bi sastojci i mogli da prođu dublje u folikul dlake, to ne znači da mogu da dođu do sistemske cirkulacije, a kamoli u koncentraciji koja bi mogla negativno da utiče na majku ili bebu. 

Budite pažljivi u izboru šampona i preparata za negu kose,  u odnosu na potrebe vaše kose i vodite računa da nakon pranja kose, kosu ne oštetite nepravilnim češljanjem i četkanjem, naročito mokre kose. 

Share.

About Author

Comments are closed.