Balet za Decu od 3 do 7 Godina

Balet za Decu od 3 do 7 Godina

Sadržaj

Balet za decu je odlična  aktivnost za  dete. Moderan balet,  vežba i zabava za telo i um! I najmlađi, od 3 – 7 godina mogu na balet!

Kako da znam da li je balet dobra aktivnost za moje dete? 

Deca predškolskog uzrasta imaju zaista sjajnu maštu i žudnju za učenjem. Važno je uključiti ih u uzbudljive, zabavne aktivnosti.  One će im pomoći da se razviju fizički, mentalno, emocionalno i društveno.  Beba još u majčinom stomaku pravi pokrete. Uprvim godinama uz muziku kreira i svoj ples, radujući se životu. Muzika i pokret  izražavaju duboko lične nijanse emotivnog života deteta.

Balet za Decu od 3 do 7 Godina

Moderan balet,  vežba i zabava za telo i um!

Možete da izaberete da Vaše dete još od treće godine upišete u jednu od brojnih školica plesa. U celom svetu broj ovih školica je u stalnom porastu zbog mnogih  blagodeti, koje deca imaju. Tako se, na zabavan nacin  podstiče  prirodna sklonost za kretanje. Pri tome  deca  razvijaju  kontrolu,  pažnju i usmeravanje pažnje.  Takođe,  koordinaciju pokreta i paznje,  motoričke sposobnosti, kreativnost  ličnog izražavanja… Moderan ples pomaže mladim plesačima, deci, da osveste svoje telo i svaki pokret.  Da razumeju svoja tela i odnos svog bića prema okolini. Deca ovog uzrasta  unapredjuju slušanje, saradnju, socijalizaciju i društvene veštine.

Muzika i ples  potstiču  pažnju, pamćenje i učenje i time se razvijaju intelektualne funkcije.

Da li vaše dete uživa dok pleše? Da li zapleše kada čuje muziku koju voli? Da li voli da gleda druge dok plešu? Ako je odgovor DA – svakako upišite dete u baletsku/plesnu  školicu.

Balet za decu – Rad sa najmlađim polaznicima od 3 godine  

Časovi za decu tog uzrasta održavaju se uobičajeno,  dva puta nedeljno,  po  45 minuta,  u malim grupama. Zbog  adaptacije deteta, preporučeno je da se časovi u početku održavaju u prisustvu roditelja. Časovi baleta im pomažu u socijalizaciji u grupi. Deca rade vežbice koje su prilagođene njihovom uzrastu.  Kroz te vežbe uče se gracioznosti, pravilnom drzanju tela i koordinaciji pokreta. Kako bi lakše savladali vežbice i prihvatili ih, obično svaka vežbica ima svoj primeren naziv: cvetići, sirene, žabice, mace, rode …

Balet za Decu od 3 do 7 Godina (2)

Rad sa uzrastom od 4 do 7 godina 

U ovom uzastu dece, veoma je važno da se rade vežbice za jačanje muskulature, vežbe istezanja, ravnoteže, vežbe za ispravljanje deformiteta (ukoliko postoje – ravna stopala, kifoza….) ili za sprečavanje (prevenciju) deformiteta. Posebnu pažnju pedagozi posvećuju i baletskoj improvizaciji, gde balerinice i baletani kroz pokret i muziku ispoljavaju svoja osećanja, svoju maštovitost i svoju originalnost.

Baletski nastupi dece

Polaznici mnogih studija, u toku godine imaju koncerte i nastupe.  Nastupaju na pozorišnim scenama, i na raznim manifestacijama. Svi ti nastupi predstavljaju veoma važno iskustvo u odrastanju svakog deteta. Oni podstiču samopouzdanje i prevazilaženje treme u novom iskustvu. Javni nastupi značajni su u razvoju ličnosti dece i njihovoj socijalizaciji.

Balet za Decu od 3 do 7 Godina

Plesanje je laka, zabavna i odlična  vežba  za telo i um i divna uspomena!

Časovi baleta u naranijem detinjstvu, deci će približiti  lepotu čarobnog sveta baleta. Deca će naučiti da je vežbanje zdravo,  pomoćiće im u socijalizaciji ličnosti, gracioznosti … U predškolskom uzrastu, kasnije  mogu otvoriti vrata različitim umetničkim karijerama. Ili karijerama koje podržavaju umetnost, publicista, producenta, kostimografa… I kada porastu, imaće divnu uspomenu na svoje baletske dane. Sećanja u roze patikicama, baletske kostime, aplauze mama, tata, baka i nas pedagoga.

Prema londonskom Imperial Societi of Teachers of Dance (ISTD), moderni balet  može poboljšati fleksibilnost i snagu. To  može pomoći deci da se poboljšaju u nekom drugom sportu… Studije su utvrdile da ples može smanjiti stres, depresiju i anksioznost kod dece.  Sigurno je, može da poveća samopouzdanje.

Ples može pomoći deci da postignu i održavaju zdravu težinu. Omogućava i kardiovaskularnu aktivnost i aktivnost koja nosi težinu, tako da je dobra za dečije srce i kosti…

avatar
Osnivač Baletskog studija “Adagio”. Bavi se jazz i savremenim baletom. Tokom dugogodišnjeg rada je postavljen niz celovečernjih koncerata.

Podeli ovaj članak sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Skype
Email
Oktal - Multimam Jan24 Side
Femibion 1 i 2
Femibion 2
Femibion
Femibion 1 i 2
Femibion
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Najnoviji članci

6 popularnih dijeta – Koje su prednosti i koji nedostaci – Šta kaže nauka

Zašto su trudnice posebno privlačne komarcima i 5 preporuka

Šta deca pamte tokom letovanja? – Šta najviše vole?

Električni bicikli i 9 prednosti u savremenom načinu života

Razdražljivost i bes u trudnoći – 5 predloga koji pomažu

Preporučujemo vam...

Deca se raduju letovanju sa roditeljima, ali šta deca pamte tokom letovanja? Čemu se najviše raduju, šta ostaje kao nezaboravna uspomena? Leto nam i zvanično stiže za koji dan, počinje...

Deca ne vole mnogo toga tokom odrastanja i razvoja. Odgoj dece može biti izazovan, a ponekad se čini da deca ne vole ništa od onoga što radimo. Šta deca ne...

Dete priča svojim jezikom, da li da se zabrinemo? Koliko detetov govor treba da bude razumljiv prema uzrastu? Kako podržati dete? Ponekad dete govori ali toliko „drugačije“ da stičemo utisak...

Razvoj govora deteta, ako je redovan, teče svojim ustaljenim i poznatim tokom. Važno je da svaki roditelj razume kako treba da izgleda razvoj jezičkih i govornih veština deteta. Prepoznajte prve...