Odlazak u Porodilište – Vaš Dan!

0

Kada je termin za porodjaj je stigao, stigao je vaš dan, dan porođaja i srećnog susreta sa bebicom!  

Kada na zvezdanom nebu Mesec napravi deset krugova oko Zemlje posle vaše poslednje menstruacije, dakle nakon 40 sedmica ili 280 dana, doći će dan vašeg očekivanog termina za porođaj. Vaš ginekolog ga je izračunao prilikom prvog pregleda nakon izostanka vaše menstruacije kada je potvrdio trudnoću, a ma kako se tada činio daleko, danas je vaš dan!

odlazak u porodilište, vaš dan! (2)Svaki dan nošenja vaše bebe proteklih meseci pripremali ste se za završnicu – rođenje novog Života začetog u vašoj utrobi.

Podarili ste mu deo sebe da stasa u novog Čoveka spremnog da se suoči sa izazovima ovozemaljskog sveta. I sada pred samim krajem nošenja vašeg deteta pojavljuje se mala neizvesnost: da li je sve spremno za porođaj? Da li ste vi spremni za porođaj?

 

Trudnoću ste izneli do samog kraja uredno, kontrolisali ste je kod vašeg ginekologa redovno, imali ste sreće pa ste pohađali psihofizičku pripremu u savetovalištu za trudnice (ili niste, ali ste se obilato koristili sadržajima koje ste našli na internetu, nekad čak i učestvovali u forumima kojima je tema trudnoća…) ali danas je osvanuo vaš očekivani termin porođaja.

Share.

About Author

Comments are closed.