Začini u Periodu Dok Mama Doji

0

U  stručnoj  literature ne postoje podaci i dokazi o štetnom uticaju začina koji se uobičajeno koriste u svakodnevnoj ishrani u toku perioda dojenja. Naravno, ljute začine kao što su: ljuta paprika,  biber, kari, i sl. u potpunosti treba izbaciti iz jelovnika u ovom osetljivom periodu.

Ponekad ćete dobiti savet, naročito u u toku početnog perioda dojenja, da izbegavate određene začine, kao što su beli i crni luk, itd., koji mogu uticati na ukus vašeg mleka i samim tim dovesti do odbojnosti kod beba na mleko. Začine polako uvodite u ishranu, pri tome,  začini se koriste u maloj količini!

koji začini se smeju koristiti u ishrani mame dok doji (4)Kako beba reaguje –  Ono što je najvažnije jeste da pažljivo pratite bilo kakve promene ponašanja ili pojavu određenih reakcija kod bebe.Ukoliko primetite da vaša ishrana ne utiče na dojenje i prihvatanje mleka od strane bebe,  savetuje se da ishrana ostane   raznovrsna.                                                                                                     

Limun ne koristite kao začin u ovom periodu!

Limun ne koristite kao začin u ovom periodu!

Važno!

Prema najnovijim saznanjima unošenje raznovrsnih namirnica  uključujući i primenu začina, dovodi do toga da se beba  vremenom, preko mleka izlaže različitim ukusima i takva deca kasnije lakše prihvataju različite namirnice kada dođe vreme da se uvedu u njihovu ishranu.

Share.

About Author

Comments are closed.