Plan i spisak trudnice za godišnji odmor

Plan i spisak trudnice za godišnji odmor

Sadržaj

Plan i spisak trudnice za godišnji odmor su potrebni trudnici. Bez obzira da li trudnica planira odmor na moru ili planini, njena priprema za odlazak na odmor je specifična.

Plan i spisak trudnice pred godišnji odmor

Svi se raduju godišnjem odmoru i posebno putovanju.   Zna se da je idealno vreme za putovanja drugi trimestar trudnoće, ali trudnice putuju i u prvom i u trećem trimestru. O čemu sve trudnica razmišlja pred put, kako bi samo putovanje i boravak na godišnjem odmoru bio lep provod, koji se pamti? Ukoliko ste zdravi i vaša trudnoća je uredna putovanje i boravak na moru ili planini će vas okrepiti, ali bi trebalo pridržavati se odredjenih mera opreza.

Plan i spisak trudnice za godišnji odmor

Šta trudnica treba da pripremiti za putovanje?

  • Na put uvek nosite sa sobom važna dokumenta: ličnu kartu, vozačku dozvolu, zdravstvenu knjižicu (bilo bi dobro da imate i lekarske nalaze), telefon lekara koji vodi vašu trudnoću…
  • Ako ste u trećem trimestru na putu, proverite da li vaše odredište ima adekvatno porodilište (ima li porodilište mogućnost za obavljanje carskog reza), koje je najbliže i ne zaboravite da pri uplati putnog osiguranja uzmete ono putno osiguranje koje obuhvata i novorodjenče.
  • Suplemente i lekove koje koristite u trudnoći.
  • Malu torbu za prvu pomoć, koja se inače nosi na putovanja a koja sadrži i zaštitna sredstva protiv komaraca i insekata, koji su dozvoljeni trudnicama.

Mučninu u trudnoći možemo prevazići

Prvo o čemu će trudnica razmišljati kada je putovanje u pitanju je mučnina. Đumbir će pomoći da se reši ovaj problem, naravno uz adekvatnu ishranu u toku putovanja. Za putovanje je najpraktičnije koristiti suplement đumbira.

Plan i spisak trudnice za godisnji odmor

Ako trudnica izabere more za godišnji odmor

More i plivanje će vam prijati i tonirati vaše telo. Nabavite obuću za more, radi vaše zaštite (da se ne okliznete, da ne stanete na ostar predmet…). Planirajte da nabavite: šešir, naočare za sunce i kremu sa visokim procentom zaštite za UV zrake. Kožu je neophodno štititi od UV zraka. Kako biste izbegli deficit važnog vitamina D, obzirom da zaštitni faktori blokiraju sitezu ovog vitamina, birajte suplement u trudnoći koji ga sadrži.

Ako trudnica izabere planinu za godišnji odmor

U tako divnom, drugom stanju postoje veliki benefiti boravka trudnice na planini. Nabavite adekvatnu obuću za šetnje. Odlazak treba da bude brižljivo isplaniran da trudnica ponese potrebne stvari, knjige i dobro raspoloženje. Krema za sunčanje sa visokim faktorom zaštite, šešir i naočare za sunce su vam neophodni i na planini. Isto pravilo važi i za trudnice koje letuju na planini. Suplementirajte vitamin D. Ukoliko želite da ojačate imunitet, poboljšate krvnu sliku, boravak na planini je pravi izbor za vas (nadmorska visina ne treba da bude veća od 1200m).

Plan i spisak trudnice za godišnji odmor 

Plan i spisak trudnice za godišnji odmor  ako putuje avionom 

Putovanje avionom je dobar izbor. Bezbedan je način putovanja i za trudnicu i za bebu. Buka, vibracija ili ubrzanje nisu opasni za fetus , budite bezbrizni i radujte se putovanju! Pri čekiranju prijavite da ste trudni i tražite sedište uz prolaz, kako biste imali više prostora za noge i da biste bili mobilniji, jer ukoliko let traje više sati, poželjno je da svakih sat vremena ustanete i prošetate. Tako ćete rasteretiti vene. Trudnice koje imaju proširene vene, trebalo bi da obuku čarape za vene – ili specijalne čarape – airsocks (tzv. vazdušne čarape). Zato, planirajte ovu nabaku.

Putovanje trudnice automobilom

Pri putovanju automobilom moramo voditi računa da automobil ukoliko nema klima uredjaj, treba da bude dobro provetren pred put. U toku vožnje prave se češće pauze. Opremite se flaširanom vodom. Koristite isključivo flaširanu vodu za piće, jer su vode iz česme, čak i tamo gde su dozvoljene za piće, različitog sastava od one vode na koju je vaš organizam navikao i može lako doći do problema (dijareje i drugih problema digestivnog i crevnog trakta).Obroci na putu treba da budu lagani i lako svarljivi. Vozač treba da vozi sa manjom brzinom.

Prijatelj na vašim putovanjima u trudnoći, GravidonA

Najkompletnija suplementacija tokom trudnoće

Suplementaciju ponesite na putovanje
Zdrava mama – zdrava beba

 

Podeli ovaj članak sa prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Skype
Email
Oktal - Multimam Jan24 Side
Femibion
Femibion 2
Femibion 1 i 2
Femibion 1 i 2
Femibion
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Dynamic.rs
Najnoviji članci

Krevetac za bebe: Siguran, udoban i neophodan

Šta je važno da mama zna prvih 30 dana sa novorođenčetom

10 roditeljskih briga za novorođenče za koje ne postoje razlozi

Znaci prevremenog porođaja – 5 znakova i šta se tada čini

Preporučujemo vam...

Koji su znaci prevremenog porođaja i šta bi zdravstveni radnik mogao da tada uradi? Saznajte više o uzrocima prevremenog porođaja i naučite kako da identifikujete simptome. Prevremeni porođaj Prevremeni porođaj...

Puls tokom trudnoće može biti uvećan zbog samog fiziološkog stanja. Trudnoća može podići Vaš broj otkucaja srca u mirovanju na više nivoe nego pre trudnoće. Tako da će i Vaš...

Nadimanje u trudnoći, najčešće u prvom tromesečju je uobičajeno. Uz mučninu, povraćanje i umor, nadimanje je jedan od najmanje šarmantnih simptoma rane trudnoće. Stručnjaci kažu da je nadimanje u ranoj...

Vežbe hodanja u trudnoći su vežbe koje mogu da odgovaraju trudnicama svih različitih nivoa kondicije. Ove vezbe imaju mnogo prednosti. Hodanje može biti nežno ili izazovno koliko god Vam je...