Plan i Spisak Trudnice – Nabavka za Godišnji Odmor

Plan i spisak za nabavku za putovanje trudnice na letovanje

Bez obzira da li trudnica planira odmor na moru ili planini, njena priprema za odlazak na odmor je specifična.

Plan i spisak trudnice pred godišnji odmor

Svi se raduju godišnjem odmoru i posebno putovanju.   Zna se da je idealno vreme za putovanja drugi trimestar trudnoće, ali trudnice putuju i u prvom i u trećem trimestru. O čemu sve trudnica razmišlja pred put, kako bi samo putovanje i boravak na godišnjem odmoru bio lep provod, koji se pamti? Ukoliko ste zdravi i vaša trudnoća je uredna putovanje i boravak na moru ili planini će vas okrepiti, ali bi trebalo pridržavati se odredjenih mera opreza.

Šta treba obavezno pripremiti za put?

  • Na put uvek nosite sa sobom važna dokumenta: ličnu kartu, vozačku dozvolu, zdravstvenu knjižicu (bilo bi dobro da imate i lekarske nalaze), telefon lekara koji vodi vašu trudnoću…
  • Ako ste u trećem trimestru na putu, proverite da li vaše odredište ima adekvatno porodilište (ima li porodilište mogućnost za obavljanje carskog reza), koje je najbliže i ne zaboravite da pri uplati putnog osiguranja uzmete ono putno osiguranje koje obuhvata i novorodjenče.
  • Suplemente i lekove koje koristite u trudnoći.
  • Malu torbu za prvu pomoć, koja se inače nosi na putovanja a koja sadrži i zaštitna sredstva protiv komaraca i insekata, koji su dozvoljeni trudnicama.
Plan i spisak svake trudnice koja polanira letovanje
Ponesite svoje suplemente

Mučninu u trudnoći možemo prevazići

Prvo o čemu će trudnica razmišljati kada je putovanje u pitanju je mučnina. Đumbir će pomoći da se reši ovaj problem, naravno uz adekvatnu ishranu u toku putovanja. Za putovanje je najpraktičnije koristiti suplement đumbira.

Ako trudnica izabere more

More i plivanje će vam prijati i tonirati vaše telo. Nabavite obuću za more, radi vaše zaštite (da se ne okliznete, da ne stanete na ostar predmet…). Planirajte da nabavite: šešir, naočare za sunce i kremu sa visokim procentom zaštite za UV zrake. Kožu je neophodno štititi od UV zraka. Kako biste izbegli deficit važnog vitamina D, obzirom da zaštitni faktori blokiraju sitezu ovog vitamina, birajte suplement u trudnoći koji ga sadrži.

Ako trudnica izabere planinu za godišnji odmor

U tako divnom, drugom stanju postoje veliki benefiti boravka trudnice na planini. Nabavite adekvatnu obuću za šetnje. Odlazak treba da bude brižljivo isplaniran da trudnica ponese potrebne stvari, knjige i dobro raspoloženje. Krema za sunčanje sa visokim faktorom zaštite, šešir i naočare za sunce su vam neophodni i na planini. Isto pravilo važi i za trudnice koje letuju na planini. Suplementirajte vitamin D. Ukoliko želite da ojačate imunitet, poboljšate krvnu sliku, boravak na planini je pravi izbor za vas (nadmorska visina ne treba da bude veća od 1200m).

Putovanje avionom

Putovanje avionom je dobar izbor. Bezbedan je način putovanja i za trudnicu i za bebu. Buka, vibracija ili ubrzanje nisu opasni za fetus , budite bezbrizni i radujte se putovanju! Pri čekiranju prijavite da ste trudni i tražite sedište uz prolaz, kako biste imali više prostora za noge i da biste bili mobilniji, jer ukoliko let traje više sati, poželjno je da svakih sat vremena ustanete i prošetate. Tako ćete rasteretiti vene. Trudnice koje imaju proširene vene, trebalo bi da obuku čarape za vene – ili specijalne čarape – airsocks (tzv. vazdušne čarape). Zato, planirajte ovu nabaku.

Putovanje automobilom

Pri putovanju automobilom moramo voditi računa da automobil ukoliko nema klima uredjaj, treba da bude dobro provetren pred put. U toku vožnje prave se češće pauze. Opremite se flaširanom vodom. Koristite isključivo flaširanu vodu za piće, jer su vode iz česme, čak i tamo gde su dozvoljene za piće, različitog sastava od one vode na koju je vaš organizam navikao i može lako doći do problema (dijareje i drugih problema digestivnog i crevnog trakta).Obroci na putu treba da budu lagani i lako svarljivi. Vozač treba da vozi sa manjom brzinom.

Prijatelj na vašim putovanjima u trudnoći, GravidonA

Najkompletnija suplementacija tokom trudnoće

Suplementaciju ponesite na putovanje
Zdrava mama – zdrava beba

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Preporučujemo vam...
roditeljstvo za detetov i licni razvoj
Roditeljstvo za Detetov i Lični Razvoj
Biti roditelj, roditeljevati, može se izjednačiti sa biti umetnik života. Na putu roditeljstva ima mnogo zamki i izazova. Koliko izazova toliko prilika da se razvijamo kao ličnosti, da pravimo lične promene. Time i da postajemo bolji ljudi.Roditeljstvo prilika za lični razvoj?Svako naše dete, daje nam novu šansu da napravimo novu…
vezbe za hipotonus bebe
Pogledajte Video – Vežbe za Hipotonus Bebe
Za psihomotorni razvoj deteta, bitno je da se što pre prepozna hipotonus, i počne sa radom kako bi se otklonio problem.Potrebno je što ranije otkriti Hipotonus kod bebe?Mišićni tonus je otpor pasivnim pokretima ekstremiteta. Može da bude smanjen (hipotonus) ili povećan (hipertonus).Ako se poremećaji u mišićnom tonusu  ne prepoznaju na vreme dete počinje…
Šta je FertilityAid MD for women?
Fertility AID MD Woman – Preparat u Tretiranju Infertiliteta
Šta je FertilityAid MD for women?Patentirana i klinički proverena formula stvorena od strane vrhunskih eksperata za infertilitet koja je namenjena pripremi žene za začeće.Pripremate se i želite da ostvarite roditeljstvo? Preporučićemo vam najefikasniji preparat u tretiranju infertiliteta poslednjih 10 godina u USA.Pruža potporu zdravom hormonskom balansu, štiti jajnu ćeliju u…